Dezavantajele dietei cu apă

Dezavantajele dietei cu apă

Dieta cu apă presupune ca pe parcursul a 1-2 zile să nu consumi nimic altceva decât apă plată.

Din ce în ce tot mai populară, dieta cu apă are şi o serie de dezavantaje de care este recomandat să ţii cont. O astfel de dietă se presupune că are ca avantaje pierderea în greutate fără a depune un efort foarte mare, o detoxifiere facilă a organismului, un ten mai curat datorită absenţei alimentelor mai ales a celor de tipul fast food şi mai multă energie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu siguranţă că nu ai auzit doar o singură dată „atunci când îţi este foame bea apă”, şi asta din cauza faptului că de multe ori senzaţia de foame poate fi confundată cu deshidratarea, setea mascată şi lipsa organismului de lichide.

Atuurile dietei cu apă

Un prim lucru trebuie precizat şi anume că dieta cu apă presupune ca pe parcursul a cel puţin unei zile maxim 2 să nu consumi nimic altceva decât apă plată.

Astfel vei observa că a doua zi când te vei urca pe cântar că datorită meniului din ziua anterioară şi anume înfometarea ai pierdut un anumit procent din greutatea ta. Ei bine acest procent din păcate este pierdut din masa ta musculară, lucru deloc recomandat, deoarece organismul tău are nevoie de masă musculară pentru a menţine un echilibru şi articulaţiile sănătoase.

Un alt subiect sensibil şi care atinge o masă mare de oameni este acela al luptei împotriva procesului natural de îmbătrânire, această dietă nu are nicio legătură cu încetinirea acestui proces, fiind un proces ireversibil, şi bineînţeles nu este tocmai o metodă bună pentru a scăpa de surplusul de kilograme.

Află pe Clicksanatate.ro care sunt pericolele dietelor drastice!

Cauzele eşecului unui FIV

Cum te ajută pătrunjelul să slăbeşti

citeste totul despre: