Cum îţi afectează sănătatea alimentele procesate

Cum îţi afectează sănătatea alimentele procesate

Alimente prelucrate conţin foarte mult zahăr rafinat, sare, grăsimi saturate şi grăsimi trans

Alimentele procesate fac parte din dieta noastră din ce în ce mai des. Stilul de viaţă alert, lipsa timpului pentru a găti, plăcerea pentru alimentele industrializate şi ieftine, în detrimental măncării sănătoase, sunt motivele pentru care consumăm atât de multe alimente procesate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce sunt alimentele procesate

Acestea cuprind alimentele realizate din produse rafinate care, prin prelucrare, îşi pierd conţinutul de fibre. Deci, totul, de la orezul alb până la făina rafinată, din care se fac biscuiţii, fursecurile şi prăjiturile sunt alimente procesate. În urma procesului de prelucrare alimentele îşi pierd substanţele nutritive, vitaminele şi mineralele. Nutriţioniştii spun că aditivii şi substanţele chimice care sunt adăugate în aceste alimente ne vor afecta sănătatea de-a lungul anilor.

Cresc riscul obezităţii

Alimente prelucrate conţin foarte mult zahăr rafinat, sare, grăsimi saturate şi grăsimi trans. Toate acestea favorizează apariţia obezităţii. Din cauza lipsei de fibre din aceste alimente senzaţia de saţietate nu apare. Prin urmare, ai tendinţa de a consuma mai multe alimente procesate. În felul acesta te îngraşi. Din moment ce o mare parte din populaţie are un stil de viaţă sedentar, consumul de alimente procesate îi face pe oameni obezi.

Află la ce alte probleme de sănătate duce consumul de alimente procesate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: