Ce alimente pe care le consumăm zilnic favorizează apariţia pietrelor la rinichi

Ce alimente pe care le consumăm zilnic favorizează apariţia pietrelor la rinichi

Unele alimente favorizează apariţia pietrelor la rinichi FOTO Shutterstock

Rinichii joacă un rol vital, deoarece, zilnic, filtrează substanţele reziduale din sânge. Cu toate acestea, anumite alimente pot provoca pietre la rinichi şi împiedică aceste organe să funcţioneze corect.

Ştiri pe aceeaşi temă

O piatră la rinichi este o masă dură de minerale şi săruri, de obicei calciu şi oxalaţi, care se formează în zona rinichilor. Anumite alimente şi băuturi conţin substanţe chimice care pot duce la formarea acestor cristale care devin dureroase uneori. Dacă ai avut vreodată o piatră la rinichi, cu siguranţă îţi aminteşti. Durerea poate fi insuportabilă şi persistă până când piatra minusculă trece prin tractul urinar şi iese din corp.

Pentru mulţi, pietrele la rinichi revin de-a lungul vieţii. În cazul a aproximativ jumătate dintre persoanele care au avut o piatră la rinichi, se formează o alta, în lipsa unor măsuri preventive. În principal, trebuie respectată o dietă diversă şi nu trebuie făcut exces de alimente care favorizează apariţia pietrelor la rinichi.

Află aici care sunt alimentele aparent banale care pot da naştere acestei afecţiuni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările