Zamfir, replică pentru Roman: E în eroare. Unele revendicări ale protestatarilor sunt imposibil de realizat

0
Publicat:

Senatorul Daniel Zamfir (PSD) a declarat, luni, pentru „Adevărul”, cu privire la declarațiile deputatului Florin Roman, care a susținut că echipa premierului Ciolacu ar fi trebuit să acționeze mai prompt în cazul protestelor, că se află „în eroare” și ar trebui să dea dovadă de „solidaritate”.

Senatorul PSD Daniel Zamfir i-a răspuns deputatului Florin Roman FOTO Inquam Photos
Senatorul PSD Daniel Zamfir i-a răspuns deputatului Florin Roman FOTO Inquam Photos

Domnul Roman ne-a obișnuit cu declarațiile astea împotriva PSD încă de la bun început, tocmai în disperarea că pierd foarte mult teren în echipa guvernamentală. Practic, sunt miniștri care, iată, implicați - ministrul de Interne, ministrul de Finanțe, în primul rând. Adică orice decizie ar lua primul ministru, și ați văzut că a fost deschis la dialog încă din prima clipă, dar soluțiile în primul rând vin de la Ministerul Agriculturii și nu în ultimul rând de la Ministerul de Finanțe. L-ați auzit pe domnul Boloș spunând ieri ce revendicări pot fi soluționate și care nu. Adică eu cred că domnul Roman, care a criticat acțiunea Guvernului, din care colegii domniei sale fac parte, este într-o profundă eroare pentru că tocmai în aceste momente trebuie să arăți solidaritate guvernamentală”, a declarat, luni, senatorul PSD Daniel Zamfir.

Daniel Zamfir a susținut de asemenea că premierul Marcel Ciolacu a vorbit cu miniștrii de resort să se întâlnească cu protestatarii „pentru că revendicările sunt diferite inclusiv din zona ASF”.

„Decizia nu este doar a premierului Ciolacu. Premierul Ciolacu, repet, dincolo de disponibilitatea de dialog, a mai făcut un lucru, a acționat direct vorbind cu miniștrii de resort să se întâlnească cu protestatarii pentru că revendicările cum ați văzut sunt diferite inclusiv din zona ASF, care ASF nu este sub jurisdicția primului ministru”, a explicat Zamfir.

Revendicările fantasmagorice

Senatorul PSD a criticat o parte dintre revendicările protestatarilor, pe care le-a numit „fantasmagorice” și a acuzat că în spatele lor s-ar afla „agitatori” precum președintele AUR, George Simion, și senatoarea Diana Șoșoacă.

„Aș vrea să remarc faptul că o bună parte din acele revendicări sunt, nu aș vrea să le numesc fantasmagorice dar, sunt practic imposibil de realizat. Își permite cineva, vreun ministru din Guvernul României să asume niște măsuri, acum, să promită niște lucruri care să facă ca România, de săptămâna viitoare, să piardă 13 miliarde de euro? Întreb, cine? Am auzit printre revendicări și faptul că ar trebui să dăm motorină gratis ca în Venezuela că noi producem petrol. Am auzit că ar trebui să să se scoată GPS-ul de pe mașini, ar trebui să nu nu mai fie controlați de APIA. Asta nu sunt lucruri serioase, astea sunt absolut fantasmagorii pe care le provoacă, practic, agitatorii gen Simion și Șoșoacă, și cu toată pleiada de manipulatori care cred că în momentul ăsta așa pot să obțină capital politic”, a spus Daniel Zamfir.

Totodată, senatorul PSD a subliniat că sunt totuși o serie de revendicări „care pot fi luate în seamă” și asupra cărora deja s-a convenit.

„România nu poate să ajungă în situația în care să piardă acești bani europeni, iar un protest care categoric are niște lucruri care pot fi luate în seamă. Sunt o serie de revendicări asupra cărora deja s-a convenit atât cu Ministerul Transporturilor, cât și cu Ministerul Agriculturii. Ori deja mie mi se pare că protestele, sau la protestele firești, la revendicările firești, ca de obicei, se acioază și căpușează (aceste proteste) elementele de care v-am vorbit înainte respectiv Simion și Șoșoacă care urmăresc doar destabilizarea țării, e limpede pentru mine lucrul ăsta”, a conchis Daniel Zamfir.

Deputatul Florin Roman, vicepreședinte al PNL, a susținut, luni, că echipa premierului Ciolacu ar fi trebuit să acționeze mai prompt în cazul protestelor, punctând faptul că unele solicitări pot fi rezolvate repede, în timp ce la altele sunt așteptate soluții de la UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite