Ședință CSAT: Consumul de droguri printre minori și situația de securitate, pe ordinea de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședință CSAT, joi, de la 12.00. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi este și consumul de droguri printre minori. Alte subiecte privesc evoluțiile situației de securitate din Marea Neagră și planul de înzestrare a Armatei 2024-2033.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, joi, 12 octombrie 2023, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială. 

Ședința va începe la ora 12.00, pe ordinea de zi fiind incluse subiecte referitoare la: 

-Consumul de droguri și alte substanțe stupefiante de către tineri sau elevi - risc major la adresa siguranței individuale și naționale;

-Evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România;

-Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat încă de luna trecută că va pune consumul de droguri pe agenda viitorului Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), fiind de părere că reprezintă o problemă atât de siguranță individuală, dar și națională.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a anunțat șeful statului, în discursul său de la începutul anului școlar 2023.

În același timp, președintele a subliniat „importanța comportamentelor preventive și responsabile”, arătând că „este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun”.

„Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a completat președintele României.

Șeful statului a convocat CSAT FOTO Administrația Prezidențială
Șeful statului a convocat CSAT FOTO Administrația Prezidențială
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite