Scandalurile publice, realizările suveraniștilor români

0
Publicat:

Partidele și liderii care se consideră adepții suveranismului au reușit în ultimele săptămâni să aibă o constantă, adică să fie în jurul lor doar scandaluri, în timp ce proiectele politice realizabile lipsesc.

Diana Șoșoacă și George Simion, pe vremea când erau colegi FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Diana Șoșoacă și George Simion, pe vremea când erau colegi FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Protestul anunțat de George Simion și AUR de câteva săptămâni pentru duminica trecută a fost deturnat de venirea fostei lor colege, senatoarea Diana Șoșoacă, alături de simpatizanți ai săi, în încercarea de a fi una din vocile importante ale suveraniștilor la manifestația împotriva Guvernului Ciucă. Cele două tabere au început să se certe fără nicio jenă, acesta fiind punctul central al evenimentului, nu revendicările la adresa Guvernului.

Diana Șoșoacă i-a adresat și apelativul „fătălăule” lui George Simion, la doar câțiva metri de liderul AUR. În schimb, Simion a huiduit-o și a dat startul scandărilor referitoare la îndepărtarea celor de pe scenă, adică simpatizanților Dianei Șoșoacă. „Trădătorule, ți-ai bătut joc de AUR!”, i-a mai transmis senatoarea.

De altfel, Șoșoacă s-a făcut auzită mai ales când pe scenă au început îmbrâncelile între cele două tabere ale suveraniștilor. „Jandarmii, ajutor, ajutor! Luis Lazarus a fost lovit. O doamnă a fost lovită de domnul Andrusceac (n.r. – Antonio Andrusceac, deputat AUR)”, a țipat Șoșoacă în mijlocul mulțimii.

Simion n-a vrut să intre în clinciuri cu Șoșoacă, ci a văzut alți vinovați, primii indicați fiind cei de la PSD, chiar dacă nu aveau legătură cu evenimentul. „Diversiunea a fost pusă la cale de PSD și Marcel Ciolacu. Nu pot să mă pun pe aceeași scenă cu oamenii lui Ciolacu și oamenii PSD-ului (...) PSD a vrut incidente. Mai multe mitinguri azi”, a acuzat liderul AUR. În schimb, nici Diana Șoșoacă și nici AUR-ul lui Simion nu au reușit să treacă vreun proiect de lege propriu prin Parlament.

Conflictul APP-Liviu Dragnea

De curând, pe scena politică a mai fost un scandal între alți suveraniști, adică între Alianța Pentru Patrie (aripa Codrin Ștefănescu) și Liviu Dragnea. APP s-a disociat total de Liviu Dragnea, considerat peste noapte adept al aşa-zisului stat paralel, după ce fostul președinte al PSD le-a cerut să nu-i mai fie asociată imaginea și numele cu formațiunea „patrioților”.

APP trăiește în prezent prin mesaje anti-Putere pe Facebook, iar de la tribuna Parlamentului, singurul ales al formațiunii, Francisc Tobă (fost deputat AUR), vituperează împotriva Occidentului. „Suveranitatea României nu poate fi negociată. Lacheii neocolonialismului financiar de la Bruxelles au trimis un pachet de legi ale Justiției. APP nu va accepta niciodată ca legile noastre să fie elaborate în laboratoarele celor de la Bruxelles”, a spus Tobă în plenul Camerei Deputaţilor.

În schimb, Liviu Dragnea atrage atenția mai ales prin viața personală, fiind un punct de interes pentru tabloide, totul fiind cauzat de relațiile sale cu diferite doamne și domnișoare. De altfel, fostul lider al PSD nici nu este mânat în lupta politică de vreo posibilă candidatură, în condițiile în care conform pedepsei și perioadei de încercare, acesta nu poate să-și depună dosarul pentru alegerile din 2024, spre deosebire de cei de la APP sau alte formațiuni care se consideră suveraniste. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite