Robert Negoiță vs. primarul general al Capitalei. Nicușor Dan: „Mă întreb câte să mai facă și să nu intre în pușcărie” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După disputa privind palmierii din luna mai a anului trecut, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, sunt din nou în „război”. De această dată, Negoiță este revoltat că Nicușor Dan încearcă să blocheze lucrările pentru extinderea unei benzi de circulație.

Avem autorizație, toate avizele necesare să lărgim această zonă 100 metri, astfel încât să putem să avem un trafic mai fluid. (...) Iată ce se întâmplă când discutăm acum, aici - avem niște inși trimiși de primarul general, poliția de la Municipiul București. Dânșii au venit aici trimiși de Primarul General, intră peste oameni în șantier să le ia lopețile din mână. Și-au terminat toate problemele, nu mai au nimic de rezolvat în București!”, a afirmat primarul Sectorului 3 într-un live pe Facebook. 

În schimb, Nicușor Dan a declarat la B1 TV că zona în care Robert Negoiță a început lucrările nu este în „administrarea Sectorului 3”, ci „în administrația Primăriei Capitalei”, conform Digi24. 

Robert Negoiță
Polițiștii „și-au terminat toate problemele”, spune Negoiță. Foto:Inquam Photos/Liviu Albei(Arhivă)

„Nu se poate așa ceva”

Dacă eu aș intra în curtea dvs. și m-aș apuca să pun un stâlp, ca zic că așa iluminez mai bine curtea pe care eu o am, dvs. nu ați suna la Poliție și ați spune ca nu este posibil să intru pe proprietatea dvs.? Exact asta se întâmplă, și eu mă întreb de câte sute de ori mai trebuie domnul Negoiță să facă lucrurile pe care le-a făcut deja de sute de ori, și să nu intre în pușcărie. Nu se poate așa ceva! Există o delimitare de atribuții, tu trebuie să cheltuiești banul public acolo unde ai administrarea. Acea stradă nu e în administrarea Sectorului 3, este în administrația Primăriei Capitalei”, a spus edilul Capitalei. 

Amintim faptul că în luna mai a anului 2023, Robert Negoiță a plantat palmieri la Piața Unirii.   

Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Avem deja. Iată că lucrează aici oamenii, colegii cu aceste plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării în zone mai exotice”, spunea primarul Negoiță, în înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook.    

Ulterior, Primăria Capitalei a scos palmierii, iar Nicușor Dan a transmis că aceștia vor fi duși de la Piaţa Unirii la Primăria Sectorului 3 și a subliniat că au fost plantați ilegal. 

El a afirmat că terenul pe care a lucrat Primăria Sectorului 3 se află în proprietatea Primăriei Capitalei şi este administrat de Administraţia Străzilor. Astfel, orice intervenţie ar trebui realizată cu avizul Administraţiei Străzilor, a punctat Nicuşor Dan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite