Răspunsul Dianei Șoșoacă pentru Mănăstirea Petru Vodă care a criticat scandalul din PE: „Românii s-au săturat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă a reacționat criticilor venite de la Mănăstirea Petru Vodă cu privire la modul în care a protestat în Parlamentul European, acuzând că acestea provin din partea partidului AUR. „AUR vrea să ascundă credința și promovează supunerea în fața globalismului”, a declarat președintele SOS România.

Diana Șoșoacă răspunde Mânăstirii Petru Vodă
Diana Șoșoacă a făcut circ în Parlamentul European și a fost evacuată - FOTO Profimedia

Reamintim că Mănăstirea Petru Vodă a transmis că europarlamentarul Diana Șoșoacă nu ar trebui să reprezinte un punct de vedere creștin, deoarece comportamentul ei este contrar principiilor și demnității creștine. 

Europarlamentarul Diana Șoșoacă a  răspuns criticilor aduse de Mânăstirea Petru Vodă, după circul făcut în Parlamentul european. 

O campanie necreștină de denigrare a fost declanșată de partidul AUR care nu a avut reacție în fața Ursulei von der Leyen și al cărui grup politic în Parlamentul European a votat parțial cu autoarea vaccinării europene.”, începe mesajul Dianei Șoșoacă. 

Aceasta a criticat implicarea mănăstirii Petru Vodă, afirmând că mănăstirea nu mai este aceeași după moartea Părintelui Iustin Pârvu. Ea susține că poziția mănăstirii se aliniază cu opiniile lui Vasile Bănescu, pe care îl acuză de luptă împotriva credinței. 

Este păcat că în această campanie murdară a fost atrasă mănăstirea Petru Vodă care nu mai este aceeași după plecarea la cele veșnice a Părintelui Iustin Pârvu. Faptul că respectivul comunicat al mănăstirii se acordă atât de bine cu zicerile globalistului Vasile Bănescu, demis din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române după ce a luptat cu osârdie împotriva credinței, arată originea și intențiile necurate ale unei luări de poziție care se rezumă la solicitarea de a ne lăsa învinși de globaliști, băgați în case și ascunzându-ne credința de frică la fel ca în perioada catacombelor. Ce trebuia să facem în perioada pandemiei? Să dăm dovadă de reținere și noblețe și să permitem să fim transformați în sclavi? Dar acum, când Ursula von der Leyen a pus stăpânire pe Europa și își duce mai departe planul de distrugere a României și al Europei? 

Observațiile mănăstirii Petru Vodă vin direct de la Partidul AUR și reprezintă atitudinea acestui partid care crede că prin compromis și acomodare cu puterea liderii săi o vor duce bine și nu vor avea probleme legale. Dacă aceasta este calea liderilor AUR, să o continue, dar românii s-au săturat de trădători și de oameni comozi care invocă creștinismul doar pentru confortul propriu.”, a continuat europarlamentarul. 

Eurodeputatul critică liderii AUR pentru lipsa de curaj și acțiunile lor insidioase în Parlamentul European, unde, spune ea, au amuțit pentru a se conforma. 

Voi purta cu mândrie Ia Românească și o voi prezenta lumii întregi! Numai Institutul Elie Wiesel vrea să ne interzică mândria portului românesc și să ne facă culpabili pentru că suntem români! Eu voi prezenta Ia Românească peste tot pe unde voi ajunge și nu mă voi lăsa impresionată de creștinismul de salon al liderilor AUR, nici de manevrele lor insidioase prin care vor să își spele rușinea faptului că au amuțit în Parlamentul European ca să fie în rândul lumii. 

Și da, politicienii creștini acționează în conformitate cu Evanghelia, acolo unde ni se arată că Domnul Iisus Hristos a pus mâna pe bici și i-a alungat pe vameși din templu fără să țină cont de eticheta locului și de uzanțele stăpânitorilor vremelnici. Și pe stăpânitorii și vânzătorii de neam din Parlamentul European trebuie pus biciul și alungați de la putere, pentru că au transformat Uniunea Europeană în Sodoma și Gomora. Interesant este și faptul că acel comunicat a fost tradus și în engleză. Pentru folosul cui? Ca să vadă șefii AUR din Europa, globaliștii pe care îi slujesc liderii de tinichea, că și-au făcut datoria și au atacat-o pe singura voce naționalistă curajoasă din UE, în timp ce restul așa zișilor naționaliști s-au ascuns de frică? Creștinismul înseamnă curaj și atitudine! Iată cum cei care nu au curaj să ridice vocea împotriva globalismului ca să nu piardă eticheta și mai ales beneficiile salariale din Parlamentul European sau aranjamentele cu puterea și-au regăsit brusc curajul să se ridice împotriva mea! 

Dumnezeu să îi ierte pe cei care, în loc să vină să lupte împotriva Satanelor din Parlamentul European, și-au găsit timp și energie să atace singura voce a românilor din Europa!”, se arată în mesajul transmis de Diana Șoșoacă, prin intermediul unui comunicat, conform Digi24.

„Cine sunteți voi să mă judecați pe mine?” 

Apoi, Diana Șoșoacă a postat și pe Facebook un răspuns pentru mânăstirea despre care spune că este „prietena lui George Simion și a partidului lui de tinichea”.  

Chiar îmi făceam griji pt dl Bănescu, după ce a fost dat afară pe ușa din dos cu progresismul lui cu tot. (...) Din păcate Părintele Iustin Pârvu, așa cum a fost trădat și omorât, așa este folosită imaginea lui de către unii care nu mai au nicio legătură cu preceptele sale.... Apropos pt cei ce se semnează Mănăstirea PV, voi nu ar trebui să vă ascultați propriile sfaturi? Cine sunteți voi să mă judecați pe mine? Cine sunteți voi să vă băgați în politică? Cine sunteți voi să alegeți cine este credincios și cine nu? De când va credeți voi Dumnezeu? 

Aaaaaa, dar comunicat împotriva Acordului semnat de Johannis nu dați? Dar împotriva furtului din bani publici și sărăcirea populației nu dați? Dar despre perversiunile unora de-ai voştri nu dați? Dar despre cum au murit copiii în plandemie și după, de la vaccinare nu dați? Dar despre minele închise și alungarea românilor nu dați? Apropos, vedeti că eu am reacționat când au spus că vor să bage dreptul de avort al femeii in Tratatul UE.....DECI MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ DOREȘTE ŞI SUSȚINE AVORTUL CA LEGE?????! Aaaaa, nu ați primit ordin și dați ascultare....nu știam că niște fețe bisericești dau ascultare unor politicieni de-ai lui Coldea ...auzisem eu ceva ....acum sunt sigură! Dumnezeu să vă dea după dreapta Sa judecată!”, a scris eurodeputata Diana Iovanovici Șoșoacă.

Înainte, Diana Șoșoacă a citat din Părintele Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii, în mesajul transmis aproape de miezul nopții: „Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti. Ne-a chemat să fim buni, blânzi, cinstiţi, smeriţi cu inima, dar nu tâmpiţi...”.

Cum răspunde Vasile Bănescu: „Răutatea e totdeauna sordidă, deviantă și autofagă, deci sinucigașă în timp.”

La doar o oră de la mesajul Dianei Șoșoacă de pe Facebook, Vasile Bănescu a criticat vehement discursul europarlamentarului, prin intermediul aceleiași rețele de socializare. El acuză de inversarea termenilor bine și rău, asociind democrația cu răul și dictatura cu binele. Fostul reprezentant al Bisericii Ortodoxe denunță retorica anti-intelectuală și anti-occidentală, spunând că aceasta trădează micimea morală și resentimentele celor care o promovează. El subliniază că adevăratul creștinism se exprimă prin acțiuni sincere, nu prin manipulare și minciună, și că răutatea este, în esență, autodistructivă.

A trăncăni prolix despre Ortodoxie, Biserică și țară veșnic sabotate din afară, exclusiv de blestematul Vest, recent chiar de un reptilian „Centru de Propagandă” al acestuia, Vest post-creștin căruia i se opune viril ortodoxist un Est „creștin”, oricât de criminal dictatorial și bine castrat moral, Est care luptă cu păcatele cărnii altora chiar din citadela păcatelor împotriva Duhului Sfânt,  

a inversa pervers termenii bine și rău - asociind democrația imperfectă și păcătoasă care totuși protejează, nu suprimă, libertatea reală a persoanei, cu Răul -, iar dictatura atee cu lumânarea, icoana sau crucea într-o mână și ordinul uciderii cuiva în cealaltă, dictatură edificată timp de un secol pe crimă și minciună în expansiune, cu Binele, 

a perora intrigant despre Ortodoxie, Biserică și țară, a vitupera maladiv împotriva intelectualității publice din România (nepreocupate, firește, de incriminarea și subminarea Europei) din poziția ridicolă a unei cobe care se crede un cocoș profetic, 

a chibița malițios pe marginea unor teme înalte, învecinate cu morala creștină, cu aerul că îți pasă de lucruri mari ce te-ar putea contamina cu o oarecare relevanță în bula ta de personaje cu afinități colectiviste și antioccidentale,  

acestea toate înseamnă doar a te compromite, a-ți devoala propria infernală micime în care colcăie înghesuite nenumărate vini, frustrări, resentimente, uri cu agendă și polițe pe care îți faci iluzia că le vei putea plăti vreodată prin detestare, manipulare și venin. Ca orice „bun creștin”

Ignorând că răutatea e totdeauna sordidă, deviantă și autofagă, deci sinucigașă în timp. Cum profund observa un real gânditor și aristocrat al spiritului, „a propovădui creștinismul nu constă în a vorbi despre el, ci în a vorbi din el”. Este și cazul promovării oneste a oricărei teme de interes public situate în adevăr, nu instrumentalizate prin minciună. Restul e aflare suspectă în treabă. Mai ales în treaba altora.”, este mesajul lui Vasile Bănescu.

Zilele trecute,  eurodeputatul S.O.S. Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost dată afară cu forța din plenul Parlamentului European, după ce a întrerupt, în multiple rânduri, dezbaterea cu privire la alegerea Ursulei von der Leyen ca șefă a Comisiei Europene.

Potrivit imaginilor apărute pe social-media, eurodeputata S.O.S ținea deasupra capului o icoană și striga „In God we trust” (trad. în Dumnezeu ne încredem).

Vasile Bănescu a scris atunci că „icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit. (...) Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite