Rareş Bogdan: „Nu-l dăm afară pe domnul Boloş, îl rugăm doar să fie liberal”. Ce nemulțumiri sunt față de ministrul PNL

0
Publicat:

Europarlamentarul Rareş Bogdan, care deține funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii, a precizat că nu se pune problema schimbării lui Marcel Boloș din funcția de ministru, dar trebuie să fie atent și la comunicarea venită dinspre partid pe tema politicilor fiscale sensibile.

Boloș este criticat de liderii partidului care l-au susținut pentru funcția de ministru FOTO gov.ro
Boloș este criticat de liderii partidului care l-au susținut pentru funcția de ministru FOTO gov.ro

Nu-l dăm afară pe domnul Boloş (...) I-am spus lui Marcel Boloş să nu se comporte ca un contabil, să se comporte ca un liberal responsabil. El este un liberal, este român, ştie interesul national al României, cunoaşte relaţiile noastre cu Comisia, ce se poate negocia sau nu şi nu cred că metoda elicopterul în care îi afectăm pe toi şi facem un talmeş-balmeş este una sănătoasă”, a afirmat Rareş Bogdan la Prima News, întrebat dacă liberalii vor să ceară demisia lui Marcel Boloș.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, în PNL s-a închegat un grup, deocamdată relativ restrâns, care-l contestă pe Marcel Boloș, pentru modul cum comunică, dar și pentru faptul că ar fi de acord cu măsuri care nu sunt pe placul liberalilor, Printre contestatarii lui Boloș sunt prim-vicepreședinții Rareș Bogdan și Dan Motreanu, dar și mai mulți vicepreședinți, care ar vrea ca ministrul să fie mai atent la politicile sensibile care ar afecta PNL.

Prestația lui Marcel Boloș ar putea fi discutată la una din viitoare ședințe de Birou Național sau de Birou Executiv, susțin surse din interior PNL.

De altfel, în ceea ce privește informaţiile pe surse privind măsurile fiscale de majorare a taxelor şi impozitelor, Rareş Bogdan a subliniat că a stat de vorbă cu mulţi colegi, din teritoru, ai judeţelor, ai filialelor, şi PNL nu va accepta să se distrugă capitalul românesc, proprietatea privată.

Fără taxe noi

PNL nu doreşte introducerea niciunei taxe noi. Este o promisiune făcută de această coaliţie, cum ne-a reamintit şi preşedintele României, că nu va introduce taxe noi ci din contră, această coaliţie care a fost construită cum a fost construită nu trebuie să facă altceva decât reforme, absorbirea banilor din PNRR şi a banilor europeni. În niciun caz să vină, din cauza unei proiecţii bugetare făcute prost de către fostul ministru al Finanţelor”, a mai spus Rareş Bogdan la Prima News. 

PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilităţi, putem discuta despre eficientizare şi aici mă refer la reducerea unor poziţii, ca de exemplu 11 direcţii diferite care se ocupau de persoanele vulnerabile (..)Trebuie să eficientizăm, să avem o administraţie mai suplă, cum s-a făcut în Franţa sau Italia şi noi, aici, să încercăm să facem nişte chestiuni legate de eficientizare, de reducere a aparatului ultra stufos bugetar de la nivel central”, a mai arătat prim-vicepreşedintele PNL. 

Rareș Bogdan a mai vorbit de eliminarea unor facilități, cum sunt impozitele mici la păcănelele „care distrug vieți” sau TVA-ul scăzut la băuturi carbogazoase.

În schimb, PSD pare să aibă o optică diferită și să se axeze pe o posibilă suprataxare a veniturilor mari, atât la persoane juridice (companii), cât și la persoane fizice, precum și eliminarea unor facilități fiscale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite