Publicaţie internaţională, despre Călin Georgescu: Politician român care laudă un lider fascist şi antisemit la TV, în timpul orelor de vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Georgescu FOTO Facebook
Calin Georgescu FOTO Facebook

Publicaţia Jewish Telegraphic Agency îl prezintă pe Călin Georgescu drept o figură politică din România care laudă un lider fascist antisemit, făcând referire la declaraţiile sale în care îi numeşte „eroi ai neamului românesc” pe şeful legionar Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate politice în perioada interbelică, şi pe Ion Antonescu, autorul Holocaustului din România.

Articolul publicat este intitulat „O figură politică românească laudă la TV un lider fascist şi antisemit, în timpul orelor de vârf”.

Propus preşedinte de onoare al AUR, Călin Georgescu a declarat la Antena 3, după ce i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu între eroii neamului, că „toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune”. „Istoria a fost mistificată”, susţine Georgescu, precizând că este rolul istoricilor să dovedească acest lucru.

Interviul oferit de Georgescu a marcat prima dată în ultimii ani când o personalitate politică proeminentă l-a apărat public pe Codreanu, pe un canal de televiziune românesc, notează publicaţia Jewish Telegraph Agency

Ulterior, copreşedintele AUR, George Simion a declarat Agenţiei că afirmaţiile lui Georgescu nu reprezintă în niciun fel poziţia AUR. Potrivit lideruluii de partid, Georgescu va trebui să-şi clarifice afirmaţiile. 

În ceea ce priveşte opinia formaţiunii pe care o conduce, cu privire la Antonescu şi Codreanu, Simion a declarat că poziţia oficială a partidului nu poate fi alta decât ceea ce spune legea în România, iar Legea spune un lucru şi nu este posibilă o opinie diferită de aceasta.

Întrebat dacă are în vedere revocarea nominalizării lui Georgescu ca preşedinte de onoare al AUR, Simion a spus că „este una dintre opţiuni”.

Citeşte şi: AUR începe să ia distanţă de Călin Georgescu. Lavric: „A gafat foarte mult, făcând rău partidului”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite