AUR începe să ia distanţă de Călin Georgescu. Lavric: „A gafat foarte mult, făcând rău partidului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion FOTO Inquam Photos / George Călin
George Simion FOTO Inquam Photos / George Călin

Principalii lideri ai AUR iau distanţă de Călin Georgescu, după ultimele declaraţii controverate ale variantei de premier a Alianţei. Mai mult, şi acordarea funcţiei de preşedinte de onoare al AUR pare să fie în acest moment sub semnul întrebării.

UPDATE Şi George Simion, copreşedinte al AUR, a venit cu o precizare referitiare la cazul Georgescu, mai ales după ultimele declaraţii ale propunerii de premier a Alianţei: „Doar Congresul partidului poate vota pentru funcţia de preşedinte de onoare. Momentan nu avem stabilită o dată pentru congres.Şi eu cred că domnul Georgescu a gafat, sper că îşi va nuanţa declaraţiile în viitorul cât mai apropiat. În România nu ai voie prin lege să te exprimi pe anumite teme.

---

Recent, în spaţiul public au apărut informaţii privind existenţa tensiunilor în conducerea partidului pe această temă, infirmate însă de copreşedintele Claudiu Tîrziu şi de senatorul Sorin Lavric.

Contactat de „Adevărul”, Sorin Lavric a declarat că numirea în funcţia de preşedinte de onoare trebuie să fie validată de conducerea formaţunii, menţionând că sunt slabe şanse să se întâmple acest lucru.

„După ce a spus a spus ultimele dăţi despre Ion Antonescu şi Corneliu, sunt foarte slabe şanse să mai fie ales în această funcţie pentru că atunci a gafat, a gafat foarte mult, făcând rău partidului AUR”, a declarat senatorul pentru Adevărul.

În spaţiul public au apărut informaţii privind neînţelegeri în partid, în contextul unor viziuni diferite cu privire la Călin Georgescu, infirmate de copreşedintele Claudiu Tîrziu şi de senatorul Sorin Lavric.

„Mai multe publicaţii au preluat şi distribuit o minciună ticluită în laboratoare oculte: că eu, în calitate de co-preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, şi colegul Sorin Lavric, preşedinte al Senatului AUR, am încerca să-l debarcăm din funcţie şi chiar să-l excludem din partid pe George Simion, co-preşedinte al partidului. Este un fals şi o ticăloşie, menită să ne dezbine. Nu există nici un temei pentru o asemenea speculaţie, care e dată ca ”ştire”, evident, pe surse.

Nu există nimeni în AUR care să-şi închipuie o asemenea prostie şi să o furnizeze ca pe informaţie certă. Împreună cu alţi români de excepţie care se află la conducerea partidului, sîntem o echipă indestructibilă, care am făcut posibil succesul AUR de pînă acum prin unitate, inteligenţă, perseverenţă şi jertfă. Vom continua pe acelaşi drum şi vom accede la guvernare, prin votul majorităţii românilor”, a transmis Claudiu Tîrziu, pentru „Adevărul”.

„Astea sunt bârfele inevitabile de care ai parte atunci când eşti în fruntea unui partid. Nici vorbă de aşa ceva. Este o scorneală, chiar astăzi ne amuzam toţi trei pe seama acestei fantasmagorii, acolo se pomeneşte de un consiliu, alcătuit din treii preşedinţi, nici nu avem o asemenea formaţiune în statut, există un Birou Naţional de conducere, partidul ăsta nu e condus doar de doi preşedinţi care se întâlnesc şi doi dacă se supără îl dau afară pe al treilea.

 Ne-am amuzat în râs în hohote. Cum să-l dăm afară pe George Simion, sau el pe noi, nu merge, nu se poate aşa ceva.(...)Nu există nicio discuţie şi nicio dezbinare între noi. Suntem încolţiţi din toate părţile şi atunci unitatea o obţii pentru că preîntâmpini nişte adversari atât de puternici, care oricum nu ne vor binele”, a declarat Sorin Lavric, pentru Adevărul.

George Simon a refuzat să comenteze informaţiile. Ulterior, pe fondul unor presupuse neînţelegeri legate de votul unui senator AUR, în Comisia de Muncă, la proiectul de lege care prevede interzicerea pensiilor speciale pentru aleşii locali, Simion a scris pe pagina sa de Facebook: „NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot şi calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”.

Tîrziu admite că există viziuni diferite pe anumite teme

Senatorul Claudiu Tîrziu susţine că există poziţionări diferite pe anumite teme, însă acestea nu destabilizează conducerea formaţiunii.

„E firesc ca, pe anumite subiecte, să avem poziţionări nuanţate diferit. Dar acestea nu ne despart. Noi sîntem un partid democratic, care încurajează dezbaterile interne, care întotdeauna duc la un rezultat mai bun decît deciziile autocratice.

Numai persoane cu o mentalitate dictatorială ar putea ”citi” diferenţele de opinie, bazate pe argumente, sau precizările statutare pe anumite subiecte drept pricină de război intern”. Ca de obicei, cei care ne vor răul, pentru că vor răul ţării, îşi dau arama pe faţă, fără să vrea. Le transmit să nu se mai chinuie să ne strice unitatea şi astfel să ne înfrîngă, fiindcă nu vor izbuti. Eu voi lupta umăr la umăr cu George Simion şi Sorin Lavric, aşa cum le şade bine fraţilor, pînă la capăt”, susţine Tîrziu.

După ce s-a afişat cu Călin Georgescu la Iaşi, pe 24 ianuarie, Simion a anunţat că acesta a acceptat funcţia de preşedinte de onaore al partidului.

Ulterior, Călin Georgescu a afirmat, după ce i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu între eroii neamului, că „toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune”. „Istoria a fost mistificată”, a susţinut Georgescu, precizând că este rolul istoricilor să dovedească acest lucru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite