Un cub de aur pur în valoare de 11,7 milioane de dolari a fost pus în mijlocul Central Park din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cub de aur pur în valoare de 11

Artistul Nicolas Castello a dezvăluit noua sa piesă „The Castello CUBE”, o lucrare de artă realizată din aur fin de 24 de carate. Cubul a fost expus în Central Park, în New York, la de la ora 5 dimineaţă, potrivit The Sun.

Un cub format din 186 de kilograme de aur pur de 24 de karate a fost construit şi pus în mijlocul parcului. Acesta a fost imediat înconjurat de localnici şi fotografi. În acelaşi timp, opera de arată are propria lui echipă de securitate. 

Artistul german Nicolas Castello a proiectat cubul şi, deşi opera de artă nu este de vânzare, este evaluată la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Aurul a fost cumpărat la 1.788 USD pe uncie. 

Cubul a fost turnat la Aarau, Elveţia, şi a necesitat un cuptor lucrat manual. Cuptorul special a fost creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului. Au fost necesare şi temperaturi extrem de ridicate pentru a topi materialele, atingând 1.100 de grade Celsius.

Galeristul  Lisa Kandlhofer a spus că „cubul poate fi văzut ca un fel de comunicat între un ecosistem cultural în curs de dezvoltare din secolul 21 bazat pe cripto şi lumea antică în care aurul domnea suprem”.

Cubul a fost făcut drept reclamă pentru o criptomonedă, numită Moneda Castello. Aceasta va fi tranzacţionată ca  $CAST şi poate fi achiziţionată online la 0,44 $ fiecare.

Echipa artistului a declarat pentru New York Times că a vândut în privat suficiente monede pentru a finanţa proiectul cubului. Pe 21 februarie, lansarea monedei va fi urmată de o licitaţie NFT.

Nu este clar unde va merge Catello's Cube după excursia sa de o zi la Central Park.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite