PSD susține introducerea taxei de solidaritate: Vizează companiile mari care își diminuează artificial profiturile

0
Publicat:

PSD susține, într-un comunicat de presă, că promovează principiul unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii, precizând că o asemenea măsură este „absolut necesară în contextul actual în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor”.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

„Taxa de solidaritate propusă de PSD vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat. Aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri”, se arată în comunicat de presă al PSD, în care se precizează că PSD nu a luat în calcul o creștere a impozitului pe dividende.

Social democrații susțin, de asemenea, și reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților. 

„Veniturile românilor trebuie să crească astfel cât toți să aibă un trai decent. Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă. Iar pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii și economia românească. Obiectivul PSD este de a sprijini populația vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată categoriilor active, respectiv salariaților cu venituri mici și medii, care prin muncă contribuie cel mai mult la dezvoltarea economică a țării. Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele acestor angajați”, se arată în comunicat.

De asemenea, PSD este de părere că statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole și infrastructura critică, în principal școlile și spitalele, astfel încât acestea să își poată instala cât mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite