Piedone cere Coaliției să anunțe candidatul la Primăria Capitalei: În caz contrar, îmi pun experiența în slujba cetăţenilor

0
Publicat:

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut alianţei PSD-PNL să anunţe candidatul pentru Primăria Capitalei, afirmând că, în caz contrar, va își va pune experiența în slujba cetățenilor din București. Formațiunea în care Piedone este șef executiv anunțase anterior că o susține pe Gabriela  Firea. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Dacă nu puteţi voi, pot eu! Dacă orgoliile voastre sunt mai presus de interesele cetăţenilor, trageţi obloanele, închideţi partidele şi lăsaţi Bucureştiul în seama celor dispuşi să muncească pentru dezvoltarea lui! Dacă funcţiile publice vă sunt mai importante ca oamenii, ieşiţi urgent şi definitiv din politică! Dacă sunteţi încrezători că cetăţeanului îi place circul politic şi aşteaptă zilnic promisiuni deşarte înseamnă că nu înţelegeţi prezentul! Dacă nu înţelegeţi oamenii, n-aveţi cum să lucraţi în folosul lor! Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii şi mai ales liber să iau decizii! În consecinţă, rog alianţa puterii să nu-şi mai fluture orgoliile în public şi să-şi anunţe rapid candidatul pentru Capitală! În caz contrar, anunţ public că îmi pun cei 30 de ani de experienţă în administraţia publică în slujba cetăţenilor care mă vor primar al Capitalei”, a scris Piedone pe Facebook.

Susținerea Gabrielei Firea 

În plin scandal privind condițiile din azilele groazei, PUSL anunța însă că formațiune condusă de Dan Voiculescu, a decis să o susțină pe Gabriela Firea, în prezent fost ministru al Familiei și egalității de șanse, pentru un nou mandat în conducerea Primăriei Municipiului București.

„În cadrul ședinței Forului de Conducere Colegială, s-a stabilit că la alegerile locale din 2024 pentru funcția de Primar General al Capitalei, Partidul Umanist Social Liberal o va susține pe doamna senator Gabriela Firea”, a anunțat la acel moment, într-un comunicat de presă Cătălin Popescu Piedone, primarul sectorului 5 și președintele Exutiv al formațiunii politice conduse de Dan Voiculescu.

Calculele pentru Primăria Capitalei 

În contextul alegerilor locale, cele două partide ale Coaliției nu par că se grăbesc să își desemneze candidații. Deși Gabriela Firea este considerată candidatul PSD, referințele cu privire la candidatura indică de obicei faptul că decizia finală trebuie luată într-o ședință a conducerii partidului, chiar fosta primăriță afirmând că este prezentată drept candidatul „deocamdată”. 

Referitor la candidatura sa la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a propus un acord prin care își asumă că nu va folosi funcția de edil al Capitalei pentru preluarea șefiei partidului. În cazul în care va fi desemnat un alt candidat, fosta primăriță și-a declarat deja susținerea.

În cazul PNL, răspunzând unei întrebări, șeful PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns pozitiv cu privire la desemnarea ministrului Sebastian Burduja pentru candidatura la Primăria București. 

Recent, liberalii și-au retras susținerea pentru Nicușor Dan, pe care l-au susținut alături de USR în urmă cu patru ani. 

Un sondaj recent, realizat la comanda PNL București cu scopul de a evalua preferințele electoratului din capitala țării în perspectiva alegerilor din acest an, arată că bucureștenii nu îi mai vor pe Nicușor Dan sau pe Gabriela Firea.

Din totalul participanților la sondaj, 63% au declarat că nu își doresc ca Bucureștiul să fie condus din nou de Gabriela Firea, în timp ce 57% au exprimat aceeași dezamăgire față de prestația actualului primar, Nicușor Dan.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite