Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a primit o biblie inscripționată cu numele său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Muraru, l-a acuzat pe șeful PSD Iași că „s-a folosit de imaginea și respectul Mitropoliei Moldovei”, după ce Maricel Popa i-a dăruit obiblie inscripționată, din partea Mitropoliei Moldovei, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu FOTO Arhivă
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu FOTO Arhivă

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, a susținut într-un comunicat de presă că Maricel Popa a făcut „un gest rușinos și nedemn”.

Potrivit liberalului, „în lipsa oricăror proiecte și inițiative pentru județul Iași”, șeful PSD Iași „a atras în mod gratuit Mitropolia Moldovei într-un scandal politic”, întruvât, „într-un gest de blasfemie și lipsă de respect pentru Biserică, Maricel Popa a publicat mai multe fotografii în care înmânează ministrului Sorin Grindeanu o biblie primită de la Mitropolitul Moldovei, cu numele său și funcția publică inscripționate pe copertă”

„Maricel Popa s-a folosit de imaginea și respectul Mitropoliei Moldovei pentru a da o nouă probă de lingușire și servilism politic în fața ministrului PSD Sorin Grindeanu. Dacă istoria ar fi arătat altfel, pe coperta bibliei putea fi oricând numele lui Liviu Dragnea, formatorul și idolul președintelui PSD Iași”, a mai transmis Muraru. 

Deputatul a mai arătat că „Maricel Popa trebuie să își ceară scuze publice imediat pentru atragerea Mitropoliei Iași într-un scandal național și luarea în derâdere a celor mai profunde simboluri spirituale”.

Muraru a catalogat gestul drept o „jignire adusă ieșenilor de bună credință, care prețuiesc valorile creștinismului și care nu ar accepta vreodată ducerea în derizoriu a patrimoniului bisericesc”. 

„Acest gest reprobabil dar care bine caracterizează activitatea șefului PSD Iași, nu este altceva decât rezultatul lipsei de educație, a culturii și respectului față de creștini și biserica românească și ar fi fost probabil ignorat dacă numele Mitropoliei Iași nu ar fi atras într-un episod mediatic național”, a mai transmis Muraru.

Deputatul a mai susținut că „Maricel Popa a reușit să răstălmăcească intențiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și le-a transformat într-o regie politică care arată disperare și nepricepere, față de care am convingerea că biserica ieșeană se dezice în totalitate”. 

„Mitropolia Moldovei și Bucovinei și ÎPS Teofan nu au nicio implicare și nicio vină pentru că un politician mărunt și fără respect și cultura a vrut să profite de imaginea Bisericii pentru a se promova pe el. În memoria opiniei publice, Maricel Popa va rămâne un politician populist, insipid, fără inițiativă și lipsit de respect pentru valorile care ne definesc ca oameni creștini”, a mai transmis Muraru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite