Liderul PSD solicită o curățenie generală în cheltuielile publice: Nu tăiem nimic de la investiții

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a solicitat, printr-o postare pe rețelele de socializare, o curățenie generală în cheltuielile publice. Liderul PSD a precizat că nu se va tăia nimic de la investiții, însă trebuie redusă drastic risipa.

Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Inquam Photos

„Este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajați la stat, uneori pe aceeași funcție, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetățenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viață pentru a-și câștiga cuvenita pensie. Solicit deci o curățenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiții! Dar trebuie să reducem drastic risipa”, a precizat liderul PSD, într-o postare pe Facebook.

Acesta susține că „este profund inechitabil ca atunci când cetățenii se confruntă cu greutăți și cu scăderea puterii de cumpărare, cheltuielile statului să se extindă fără măsură”, precizând că un Guvern, care este alături de cetățeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituțiile publice.

„Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar. Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepțional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanța în muncă”, a adăugat liderul social-democrat.

Referitor la reforma pensiilor speciale, Marcel Ciolacu a declarat că „ar trebui ca toate ministerele și celelalte instituții să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajați care, pe lângă salariu, primesc și pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare”.

Potrivit unor surse politice, liderii Coaliției au agreat mai multe măsuri propuse de ministrul Finanțelor pentru reducerea cheltuielilor, creșterea colectării taxelor și încadrarea în deficitul bugetar, printre care reducerea membrilor din consiilie locale și a indemnizației de ședință.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul” că liderii Coaliției de guvernare au căzut de acord asupra unor măsuri propuse de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Astfel, cheltuielile bugetare ar urma să fie reduse cu 20 de miliarde de lei pentru încadrarea în deficitul bugetar. Potrivit surselor citate, în paralel se vor lua și măsuri de creștere a colectării taxelor și accizelor și nu vor fi tăiate fondurile destinate investițiilor. 

Liderii Coaliției au decis și reducerea numărului de membri din consiliile de administrație și reducerea valorii indemnizațiilor de ședință primite de membrii acestora. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite