Klaus și Carmen Iohannis, alături de soții Biden, la recepția oferită de președintele SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat la recepţia pentru liderii de stat oferită de preşedintele SUA, Joe Biden şi de prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Cuplul prezidențial s-a fotografiat alături de președintele SUA și soția sa FOTO X (Twitter)
Cuplul prezidențial s-a fotografiat alături de președintele SUA și soția sa FOTO X (Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a postat o fotografie pe X, fosta platformă Twitter, cu mesajul: „participarea la recepţia pentru lideri oferită de Preşedintele Joe Biden şi de Prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite”.

În imagine, şeful statului român, Klaus Iohannis, şi soţia sa, Carmen Iohannis, sunt înconjurați de cuplul prezidențial american, preşedintele SUA, Joe Biden şi prima Doamnă Jill Biden.

Șeful statului român, a participat împreună cu soția sa la recepția oferită de cuplul prezidențial american, în urma celei de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. 

Avertisment privind Marea Neagră la Adunarea Generală ONU

În cadrul sesiunii, președintele României a atras atenția asupra faptului că regiunea Mării Negre necesită mai multă atenție la nivel global, având importanță strategică pentru securitatea transatlantică.

„Acest război a demonstrat că Marea Neagră necesită mai multă atenție la nivel global, fiind de importanță strategică pentru securitatea transatlantică”, a atras atenția președintele României.

În același timp, șeful statului a subliniat faptul că România este vecinul direct al războiului din Ucraina, arătând că statul pe care îl conduce a acționat, cu toată energia pentru a contribui substanțial la securitatea și stabilitatea regionale și internaționale.

De asemenea, șeful statului a dat asigurări că România susține pe deplin Formula de Pace propusă de partea ucraineană, „ca fiind cel mai potrivit cadru care să conducă la o pace echitabilă, durabilă și sustenabilă”, dar și respectarea dreptului internațional și atragerea răspunderii internaționale, „astfel încât toți cei responsabili de comiterea de atrocități să fie aduși în fața justiției”.

Întâlnire cu președintele Ucrainei și șefa Comisiei Europene 

Șeful statului a avut, miercuri, și o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi vicepremierul bulgar, Mariya Gabriel.

Președintele României, Klaus Iohannis va participa și la evenimentul World Leaders Forum, la Universitatea Columbia, New York, unde va vorbi despre ,,Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite