Iohannis, la conferința de la Paris pentru susținerea Ucrainei: Reafirmăm unitatea şi determinarea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis, prezent la conferința organizată de Emmanuel Macron pentru Ucraina, a subliniat într-un mesaj pe platforma X că susținerea statului invadat de Rusia în urmă cu doi ani asigură protejarea libertatății și democrației. 

Președintele participă la conferința organizată de omologul francez FOTO Klaus Iohannis / X
Președintele participă la conferința organizată de omologul francez FOTO Klaus Iohannis / X

La Paris, pentru reuniunea de lucru găzduită de preşedintele Emmanuel Macron pentru a consolida mai mult sprijinul nostru multidimensional pentru Ucraina, la doi ani de când Rusia a început acest război ilegal. Reafirmăm din nou unitatea şi determinarea noastră. Prin susţinerea Ucrainei ne protejăm libertatea şi democraţia”, a scris Klaus Iohannis pe reţeaua X, fostă Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis participa luni, la Paris, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Scopul reuniunii este acela de a „studia mijloacele disponibile în vederea consolidării cooperării partenerilor în sprijinul Ucrainei”, a explicat preşedinţia franceză, fără a oferi detalii.  

Potrivit sursei citate, „această reuniune de lucru va permite studierea mijloacelor disponibile pentru consolidarea cooperării dintre parteneri în sprijinul Ucrainei”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis recent că Ucraina se află într-o poziţie „extrem de dificilă” pe front, în contextul în care 24 februarie a marcat doi ani de la declanşarea atacului pe scara largă de către Moscova.

Președintele francez Emmanuel Macron l-a avertizat pe președintele rus, Vladimir Putin, că sprijinul Franței pentru Ucraina „nu va slăbi” şi că „nu ar trebui să se „bazeze" pe o „oboseală în rândul europenilor”.

„Doi ani de război. Lovită şi rănită, dar încă în picioare. Ucraina luptă pentru ea, pentru idealurile sale, pentru Europa noastră. Angajamentul nostru alături de ea nu va slăbi”, a scris Macron, într-un mesaj postat de Palatul Elysée pe reţeaua socială X cu ocazia împlinirii a doi ani de la declanşarea invaziei ruse.

„Rusia preşedintelui Putin nu trebuie să se bazeze pe o oboseală în rândul europenilor”, a mai avertizat preşedinţia franceză, arătând în același timp că „rezultatul acestui război va fi decisiv pentru interesele, valorile şi securitatea europeană”.

„Franţa este şi va rămâne alături de Ucraina şi de poporul ucrainean”, se încheie mesajul transmis de de Palatul Elysée.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite