Reuniune internațională în sprijinul Ucrainei organizată în Franța

0
Publicat:

Preşedintele Emmanuel Macron organizează luni, la Paris, o reuniune în sprijinul Ucrainei cu liderii altor ţări, la doi ani de la declanşarea ofensivei ruse, a anunţat joi preşedinţia franceză, relatează AFP, scrie Agerpres.

Steaguri Franța și Ucraina FOTO: Shutterstock
Steaguri Franța și Ucraina FOTO: Shutterstock

În cadrul reuniunii vor participa „mai mulţi şefi de stat şi de guvern sau reprezentanţii lor ministeriali” pentru a „studia mijloacele disponibile în vederea consolidării cooperării partenerilor în sprijinul Ucrainei” a adăugat preşedinţia franceză, fără a oferi detalii.

„Această reuniune de lucru va permite studierea mijloacelor disponibile pentru consolidarea cooperării dintre parteneri în sprijinul Ucrainei”, a adăugat sursa citată.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat pe canalul Polsat că omologul său francez a invitat „o serie de lideri europeni la Paris pentru a discuta noi propuneri de soluţii şi asistenţă pentru Ucraina” şi că va merge acolo.

În timp ce 24 februarie va marca doi ani de la declanşarea atacului pe scara largă de către Moscova, Ucraina se află într-o poziţie „extrem de dificilă” pe front, a admis luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite