Iohannis: „Felicitări președintelui Lula da Silva pentru victorie”. Ce așteptări are șeful statului

0
Publicat:

Șeful statului a salutat alegerea lui Lula da Silva în funcția de președinte și a subliniat că se așteaptă la îmbunătățirea relațiilor României cu Brazilia.

Klaus Iohannis a salutat victoria lui Lula da Silva FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis a salutat victoria lui Lula da Silva FOTO Presidency.ro

Îl felicit pe președintele ales Lula da Silva pentru victorie. Aștept cu nerăbdare să muncim împreună pentru întărirea relațiilor româno-braziliene foarte bune și pe teme globale de interes comun”, precizează președintele României în mesajul publicat pe contul său de Twitter.

Lideri din întreaga lume au salutat victoria lui Luiz Inacio Lula da Silva la alegerile de duminică din Brazilia în faţa preşedintelui de extremă-dreapta, la final de mandat, Jair Bolsonaro, la capătul unei campanii electorale ultrapolarizate, relatează AFP.

Mesaje ale unor lideri puternici

„Îl felicit pe Luiz Inacio Lula da Silva pentru alegerea sa la preşedinţia Braziliei în urma unor alegeri libere, corecte şi credibile", a transmis preşedintele SUA, Joe Biden, printr-un comunicat. El a mai spus că este nerăbdător să lucreze cu omologul său brazilian „pentru a continua cooperarea dintre ţările noastre".

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis că „ne vom uni forţele pentru ca, împreună, să depăşim numeroasele provocări comune şi să reluăm legătura de prietenie între ţările noastre".

Alegerile au deschis „o nouă pagină în istoria Braziliei", a scris Macron pe Twitter la doar câteva minute după anunţarea rezultatelor la scrutinul prezidenţial din Brazilia.

„Brazilienii au decis. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Lula pentru a întări parteneriatul între ţările noastre şi (...) pentru ca priorităţile noastre comune să avanseze, de exemplu protecţia mediului", a postat pe Twitter şi premierul canadian Justin Trudeau.

„Lula a câştigat, popor binecuvântat al Braziliei. Va fi egalitate şi umanism", a transmis la rândul său, într-un mesaj pe aceeaşi reţea de socializare, şi preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador.

Alberto Fernandez, preşedintele Argentinei, a spus că victoria lui Lula deschide „o nouă eră în istoria Americii Latine". „Un timp al speranţei şi un viitor care începe astăzi", a scris Fernandez, dând asigurări că este un partener cu care Lula „poate lucra şi visa departe pentru o viaţă bună a popoarelor noastre".

Lideri ai statelor din America Larină

„Trăiască popoarele hotărâte să fie libere, suverane şi independente! Astăzi, în Brazilia, democraţia a triumfat. Felicitări, Lula! Te îmbrăţişez strâns!", a transmis şi preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro.

Lula a mai fost felicitat pentru victorie de preşedinţii Cubei, Miguel Diaz-Canel, Chile, Gabriel Boric, şi Ecuatorului, Guillermo Lasso.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite