Ciucă, în mesajul de Anul Nou: Un 2024 în care „primează iubirea de țară”, pentru „democrație și pentru valorile europene”

0
Publicat:

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, în mesajul cu ocazia Anului Nou, faptul că în 2024 va trebui să fie urmărită dezvoltarea țării, fiind continuată promovarea valorilor europene și a celor democratice, aluzie la lupta dusă contra curentelor extremiste.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos
Președintele PNL, Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos

Ne aflăm, împreună, în fața unei noi etape, a unui nou an, pe care avem datoria să-l transformăm în punct de plecare pentru un viitor al dezvoltării. Un viitor în care primează iubirea de țară și un respect profund pentru istoria și tradițiile noastre, pentru democrație și pentru valorile europene și în care tot ceea ce facem e cu gândul la copiii noștri și la noile generații”, a afirmat Nicolae Ciucă, în mesajul pentru anul 2024.

Acestora avem datoria să le lăsăm o Românie mai bună, mai dezvoltată și mai sigură. Vă doresc un an nou plin de realizări și bucurii. Să aveți sănătate și liniște, alături de familii și de toți cei dragi. La mulți ani!”, a completat președintele Senatului.

Obiectiv îndeplinit parțial la final de an

Sâmbătă seară Guvernul PSD-PNL a bifat intrarea parțială în spațiul Schengen. „Admiterea României în Spațiul Schengen este o promisiune îndeplinită. Fiind vorba despre cel mai important obiectiv de țară după integrarea în Uniunea Europeană și în NATO, PNL a lucrat continuu pentru atingerea acestui proiect de țară. Toți miniștrii liberali ai Afacerilor Interne, ai Justiției și ai Afacerilor Externe din 2019 până azi au făcut din dosarul Schengen o prioritate. Acordul pentru ridicarea controalelor la frontierele aeriene și maritime este o etapă foarte importantă și vom continua, în 2024, să lucrăm pentru un succes deplin, reprezentat de intrarea în Spațiul Schengen și cu granițele terestre. De asemenea, vom lua măsuri de consolidare a controlului la frontiere și vom aplica, la fel ca și în prezent, Regulamentul Dublin”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

Nimic nu ar fi fost posibil fără eforturile conjugate ale tuturor celor implicați în acest proiect de țară. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicare, reprezentanților ministerelor Afacerilor Interne și Justiției, cât și Guvernului României în ansamblu pentru toate eforturile depuse în satisfacerea celor mai exigente criterii tehnice ale acestui dosar. De asemenea, adresez mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe, Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană precum și ambasadei române de la Viena pentru negocierile pe canale diplomatice”, a completat președintele PNL.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite