Înțelegere politică pe modelul alternanței premierilor. Ciolacu: O idee foarte bună, dar să fie pe mandat complet

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu consideră o rocadă la alegerile prezidenţiale după modelul rotaţiei premierilor ar fi o idee foarte bună. Premierul a subliniat însă că ar trebui să fie pe mandat complet.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„O idee foarte bună, dar să fie pe mandat complet, că totuşi nu ne jucăm. Cred că e suficient că am avut zece premieri în zece ani”, a punstat Marcel Ciolacu, fiind întrebat într-o conferință de presă cum vede o rocadă la prezidențiale, similară celei a premierilor

Privind ideea unei astfel de soluții, Ciolacu a mai susținut că „restul ţine de negocieri, dacă ele există sau duc discuţiile”. 

Actualul premier a precizat însă „nu s-a vorbit așa ceva”, discuțiile fiind întreptate pe problemele actuale privind o posibilă comasare a alegerilor. 

În context alegerilor de anul acesta, în spațiul public a apărut și ideea unui posibil tandem între PSD și PNL pentru conducerea Guvernului și președinție, propunere care nu a fost respinsă de prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu

Nu exclud acest lucru. Și vă spun și de ce. Am văzut cu toții sondajele, că majoritatea este PSD-PNL, nu există alt tip de majoritate, noi nu facem majorități de exemplu cu AUR sau Șoșoacă. A declarat președintele partidului acest lucru. La fel, am văzut colegii de la PNL că nu fac acest lucru. Când extragi acestă zonă, nu-ți rămâne decât această variantă în continuare”, a explicat ministrul Transporturilor.

Totodată, Grindeanu a afirmat că aceste scenarii trebuie analizate și prezentate înainte de europarlamentare.

„Eu cred că toate aceste lucuri trebuie făcute înainte de europarlamentare și prezentat cap coadă, venim cu aceste lucruri în această primăvară. Sigur, vorbim de familii politice europene diferite principalele curente europene, popular și social-democrați, aici nu putem să amestecăm foarte mult lucrurile, dar putem discuta de variante care să ducă mai departe această stabilitate. Eu nu sunt adeptul unor liste comune. Eu cred că fiecare trebuie să candideze și să-și maximizeze pe propriul bazin electoral procentele, asta e părerea mea”, a explicat ministrul Transporturilor.

Șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, a afirmat că propunerea nu a fost discutată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite