Rareș Bogdan, acuzații pe tema noului prag la abuzul în serviciu: Principalii promotori din cadrul Coaliției stau pitiți și tac ticălos

0
Publicat:

Prim-vicepreședintele PNL susține că nu se aștepta ca partidul din care face parte să accepte adoptarea unor prevederi care ar „reînvia” OUG 13 și subliniază că acum tac exact oamenii care au propus pragul de 250.000 de lei.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL FOTO Mediafax
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL FOTO Mediafax

Ieri a fost cea mai rușinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seaman! Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!! Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa! Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat. Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou. Societatea Civilă și Presa au reacționat nervos și corect, înspăimântați pe bună dreptate”, a scris pe pagina sa de Facebook Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNl pune și în context politic decizia de ieri a Senatului, adică faptul că liberalii au doar de pierdut. „Un partid, plus un plecat din acel partid au fost readuși pe teren pe o temă preferată, singura in care sunt antrenați sa combată. Toate acestea cu un popor destul de mimetic, care privește de câteva zile bune la ce se întâmplă in Israel si in Franța. Moment perfect! Astept in continuare să scoată capul de la cutie adevărații promotori si inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul. Și încă ceva: pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existență, pragul de 9000 lei este mare! Foarte mare. Nesimțit de mare. Adică abuzul care produce o pagubă de 8999 lei nu mai este abuz?”, a completat Rareș Bogdan. 

Liderul PNL arată cu degetul și spre cei de la CCR. „Faptul ca CCR se dovedeste încă o dată ticăloasă nu mai este o surpriza pentru nimeni. De două ori a anulat demersul tăierii pensiilor speciale în 2020, cu largul concurs al Avocatului Poporului, apoi a introdus obligativitatea unui prag la hotie, un prag ce urmează a fi stabilit in Parlament. Tare! Excepțional. Ca la noi, la nimenea”, a conchis Rareș Bogdan. 

PNL a luat distanță de decizia de ieri

Nicolae Ciucă a intervenit miercuri seară și a punctat faptul că va susține pragul de 9.000 de lei. „În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu.  L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui”, a subliniat liberalul. 

Și Marcel Ciolacu s-a erijat în persoană care a dezamorsat o bombă politică pe cale să explodeze. „Am luat act de răspunsul Ministerului Justiției la solicitarea pe care am făcut-o și de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce privește abuzul în serviciu. Coaliția de guvernare va susține propunerea venită din partea specialiștilor din Ministerul Justiției. Am discutat și cu premierul Ciucă și ne vom însuși amendamentele la această lege”, a mai afirmat Ciolacu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite