Gorghiu: Este nevoie de măsuri pentru a preveni coruperea funcționarilor publici în cadrul operațiunilor economice internaționale

0
Publicat:

Ministrul Justiției susține că este nevoie de „măsuri pentru a preveni coruperea funcționarilor publici în cadrul operațiunilor economice internaționale, prin politici și proceduri pentru a descuraja darea de mită” și promovarea riscurilor și consecințelor ale acestei acțiuni.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Facebook
Alina Gorghiu, ministrul Justiției FOTO: Facebook

„Este nevoie de măsuri pentru a preveni coruperea funcţionarilor publici în cadrul operaţiunilor economice internaţionale: politici şi proceduri pentru a descuraja darea de mită, pentru promovarea conştientizării în rândul companiilor cu privire la riscurile şi consecinţele dării de mită.Iar aici educaţia anticorupţie reprezintă o prioritate. Motiv pentru care vă mulţumesc tuturor pentru votul de astăzi!”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Afirmațiile au fost făcute de actualul ministru al Justiției în plenul Senatului, la dezbaterea proiectului de lege pentru aderarea României la Convenția privind combaterea coruperii funcționarilor publici străini în cadrul operațiunilor economice internaționale, arată sursa citată.

Oficialul din Guvern a precizat că România a primit „invitația din partea OCDE de a face parte din Grupul de Lucru Anti-Mită”.

„Implementarea proiectului de asistenţă tehnică privind conformitatea legislaţiei române cu prevederile Convenţiei anti-mită a OCDE a fost demarată în anul 2020. Iar de atunci, numărul formatelor de lucru în cadrul cărora Ministerul se implică activ s-a extins! Ministerul a facilitat, totodată, organizarea unei serii de interviuri între experţii evaluatori ai OCDE şi sectorul public, practicieni, mediul de afaceri, societatea civilă şi mediul academic. Suntem într-o lume în continuă schimbare, iar mecanismele de aplicare a legii aflate la dispoziţia statelor trebuie să ţină pasul cu aceste schimbări. Studiile arată că 65% din grupurile infracţionale active în statele membre al UE sunt compuse din membri de mai multe naţionalităţi”, a declarat Alina Gorghiu.

Totodată, Alina Gorghiu a subliniat faptul că aderarea României la OCDE este un obiectiv de țară de importanță strategică, care va permite atragerea de investiții, capital pentru mediul de afaceri și dezvoltarea economiei naționale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite