Geoană: Ne asigurăm că riscul unei escaladări a conflictului rămâne scăzut

0
Publicat:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a subliniat în cadrul Forumului Aspen că NATO se asigură că va rămâne scăzut riscul unei escaladări a conflictului. 

Geoană subliniază că NATO se asigură că riscul escaladării conflictului rămâne scăzut FOTO Arhivă
Geoană subliniază că NATO se asigură că riscul escaladării conflictului rămâne scăzut FOTO Arhivă

Mircea Geoană a făcut declarații în cadrul Forumului Aspen, care are loc în paralel cu ministeriala NATO de la Bucureşti. 

Ne asigurăm că nu există risc de escaladare a tensiunilor dintre NATO și Rusia. Mulți parteneri au auzit ce a spus domnul secretar general, și anume că 50 de națiuni sprijină Ucraina în mod ritmic și clar pe parte de apărare”, a spus secretarul general al NATO la Forumul Aspen, potrivit Antena 3

Secretarul general a arătat totodată că țările aliate învață noi lecții, și anume „că rezervele noastre din țările NATO încep să scadă. Nu doar rezervele Rusiei scad, ci și ale noastre”

NATO este singura organizație în care industria poate să aibă claritate cu privire la cerere, iar asta nu după o perioadă de 6 luni sau 1 an, ci după aproximativ un deceniu”, a declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Vom rămâne alături de Ucraina atâta timp cât este necesar. Această țară, oamenii din Ucraina, conducătorii Ucrainei beneficiază de sprijinul nostru și noi vom continua să îl oferim. De aceea, aici, la București, sunt foarte mândru că orașul meu găzduiește o astfel de întâlnire”

Secretarul general al NATO a menționat, de asemenea și întâlnirele avute pe marginea reuniunii și întâlnirile din cadrul G7, și întâlnirile cu aliații germani care dețin președinția G7, și coordonatorii pentru Ucraina

„NATO este pe prima poziție când vine vorba de acordarea sprijinului către Ucraina, ca ajutor neletal”, a mai spus Mircea Geoană. 

București, capitală diplomatică timp de trei zile 

Un maraton de trei zile de evenimente diplomatice la nivel înalt, organizat cu ocazia întâlnirii miniștrilor de externe din 30 de țări membre NATO, a început luni la București, cu Reuniunea liderilor de la München în format restrâns al Conferinței de securitate. 

Ulterior, marți și miercuri, în perioada 29-30 noiembrie are loc reuniunea miniștrilor de externe ai NATO. 

Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat într-un mesaj video, că găzduirea reuniunii miniştrilor de Externe ai ţărilor NATO, la București, explicând că reuniunea NATO va fi prima reuniune aliată de nivel înalt găzduită de România după Summitul NATO din 2008, dar și primul eveniment al Alianței, care are loc într-un stat membru de pe flancul estic după declanșarea războiului din Ucraina. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite