Florin Roman, noul vicepreședinte al PNL de la Camera Deputaților / SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Roman a fost ales noul vicepreședinte PNL din cadrul Camerei Deputaților, în urma unui vot în rândul liberalilor. La aceste alegeri a mai candidat și Robert Sighiartău, potrivit surselor „Adevărul”.

FOTO: GOV
FOTO: GOV

Potrivit surselor „Adevărul”, au fost 63 de voturi, dintre care 2 nule. Florin Roman a strâns 41 de voturi din rândul deputaților și senatorilor, în timp ce Robert Sighiartău 20 de voturi. Florin Alexe, cel care a preluat funcția în septembrie anul trecut, nu a mai candidat de data aceasta. 

Alegerile funcției de vicepreședinte a PNL în cadrul Camerei Deputaților au avut loc în timpul ședinței de grup parlamentar al PNL.

În ceea ce privește șefia de grup a PNL nu s-au făcut încă alegeri. Însă, potrivit surselor Adevărul, tot Gabriel Andronache ar putea prelua această funcție.

Ședințe la PNL

Liderii PNL s-au întâlnit astăzi în cadrul Biroului Politic Național, ședință urmată de o reuniune a grupurilor parlamentare PNL. De asemenea, liberalii au avut o întâlnire informală seara trecută, în care au hotărât că vor respecta protocolul de guvernare stabilit în cadrul coaliției.

Președintele PNL a declarat în cadrul BPN că în timpul ședinței de la Vila Lac s-a stabilit că se menține coaliția și nu se negociază protocolul, potrivit surselor „Adevărul”.

În ceea ce privește preluarea ministerului Dezvoltării, liberalii au decis că vor respecta protocolul și nu vor prelua ministere care nu sunt incluse în decizia luată în momentul formării coaliției de guvernare. Ipoteza preluării ministerului de la UDMR a venit în contextul în care mai mulți lideri din țară s-au plâns în legătură cu alocarea banilor prin Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordinea ministerului Dezvoltării.

Președintele PNL a anunțat în timpul Biroului Politic Național că în cadrul partidului va fi pregătită o echipă de tranziție pentru rotativa care va avea loc în luna mai.

„Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, astfel încât schimbările politice să nu afecteze stabilitatea țării, economia sau cetățenii”, a declarat acesta, potrivit surselor „Adevărul”.

De asemenea, liberalii au decis să facă analize pe sondajele din fiecare județ, în vederea pregătirii campaniei electorale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite