Fenechiu: O parte dintre talibanii din PSD au nevoie de acel lider care se comportă ca un balaur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, luni, în cadrul unui interviu televizat că o parte din liderii PSD, pe care îi numește „talibani”, au nevoie ca liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, să se comporte „la un moment dat, ca un balaur”, în contextul stabilirii datei alegerilor prezidențiale.

Fenechiu: Deciziile nu le ia doar Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: Inquam / Octav Ganea
Fenechiu: Deciziile nu le ia doar Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: Inquam / Octav Ganea

"Marcel Ciolacu asta a făcut de când există această coaliţie. În planul discuțiilor și în planul respectării înțelegerilor, lucrurile discutate între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au cam întâmplat. Ei doi și-au ținut angajamentele unul față de celălalt, dar asta nu a însemnat că Marcel Ciolacu pentru a satisface anumite orgolii existente în PSD nu a fost uneori în situația în care să se comporte mai a la balaur, că la asta m-am referit. PSD are nevoie, o parte din PSD, o parte din liderii PSD dintre talibani (...) au nevoie de acel lider care la un moment dat se comportă ca un balaur care face ce vrea, ce-și dorește PSD și atunci Marcel Ciolacu ne-putând face acele lucruri iese și reacționează verbal în sensul ăla”, a declarat Daniel Fenechiu la B1TV, întrebat cu privire la o declarație anterioară în care ar fi spus că „Marcel Ciolacu face anumite declarații publice ca să-i mulțumească pe talibanii din partidul său, în contextul discuțiilor despre data prezidențialelor”.

Liderul senatorilor PNL a afirmat că înțelegerea inițială privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale între PNL și PSD era mai amplă și prevedea lucruri care nu s-au mai întâmplat.

"Înțelegerea o s-o vedeți cel mai probabil mâine pentru că este foarte simplist să vii să spui ne-am înțeles în martie să facem alegerile pe 15-29 (septembrie n.r.) și generalul e un om de onoare, ca orice general trebuie să o respecte. (...) înțelegerea respectivă era o înțelegere puțin mai amplă, era făcută într-un context în care niște lucruri au evoluat și niște lucruri nu s-au întâmplat. (...) Iar Nicolae Ciucă este președintele PNL, un general cu onoare, dar este în aceiași măsură și un om democrat care ține cont și de părerile din partid. Ori din punctul ăsta de vedere, deciziile în PNL nu le ia doar președintele partidului, așa cum nici în PSD nu le ia doar Marcel Ciolacu”, a spus Fenechiu.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu numește liberalii șmecheri ca să-i mulțumească pe talibanii din PSD, Daniel Fenechiu a răspuns: „Cu siguranță da. Marcel Ciolacu a făcut o declarație de context, o declarație care a fost făcută special pentru a liniști anumite ape din PSD. Anumite ape care își doresc ca PSD, care a obținut 35% la alegerile locale, să-și ia partea leului, să se comporte ca regele pădurii. Chestia asta nu funcționează pentru că avem un PNL articulat”.

Tensiuni pe tema alegerilor prezidențiale 

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, vicepremierului și ministrului Afacerilor de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale, urmând ca marți coaliția de guvernare să stabilească „la care dintre cele două date 15 sau 29 septembrie se va desfășura primul tur”.

Declarația a venit ca urmare a deciziei luate în cadrul întâlnirii de joi a celor doi lideri, la o zi după ședința care nu dusese la nici un rezultat, la care ambele partide își mențineau poziţia în ceea ce priveşte calendarul alegerilor din acest an. 

PNL ar fi vrut mutarea alegerilor prezidențiale în noiembrie, chiar dacă în luna martie agrease ca alegerile sa fie organizate în septembrie.

Iar de cealaltă parte, Marcel Ciolacu cerea respectarea înțelegerii, mai ales că decizia de stabilire a datei alegerilor e a premierului. Din cauza neînțelegerilor, PSD îi amenința pe miniștrii PNL cu excluderea din Guvern dacă nu semnează pentru ca alegerile prezidențiale să fie organizate în septembrie, așa cum vrea să impună premierul Marcel Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite