Daniel Zamfir, PSD: Am reușit. Multinaționalele vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri

0
Publicat:

Social democratul Daniel Zamfir a anunțat, într-o postare pe Facebook, că premierul Ciolacu a reușit să impună în Coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor.

Daniel Zamfir, senator PSD FOTO: Facebook
Daniel Zamfir, senator PSD FOTO: Facebook

„Am reușit! Multinaționalele vor plăti impozit 1 pe cifra de afaceri! Faci profit aici, platesti impozit aici!Dupa negocieri extrem de dure premierul Ciolacu a impus in Coalitie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinationale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul in paradisuri fiscale”, susține social democratul pe Facebook.

„Daca impozitul de 16% pe profit reprezinta mai putin de 1% din cifra de afaceri, se plateste 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i asa?”, a adăugat social Daniel Zamfir.

Discuții în Coaliție pe tema măsurilor fiscale

Premierul României și președintele Senatului, cei doi lideri ai Coaliției, discută marți, la Guvern, despre noile măsuri fiscale. Întrevederea celor doi are loc înainte ca mai mulți miniștri și șeful Executivului să meargă la Bruxelles.

Întrevederea celor doi are loc pe fondul amânării de câteva săptămâni a unor decizii referitoare la formele finale pe care să le aibă cele două ordonanțe de urgență. Surse din Coaliție au precizat pentru „Adevărul” că ar trebui ca discuția celor doi să fie pe tema măsurilor pe care le vor luate și pe care să le prezinte și în fața diferitor oficiali de la Bruxelles, pentru a ajunge la o înțelegere atât la „marja” referitoare la deciziile pe austeritate, cât și ce procent privind deficitul bugetar va accepta Comisia Europeană. 

Însă, după cum a scris „Adevărul” de luni, reformele presante ale Guvernului, cum sunt cele pe fiscalitate, zona bugetară, dar și pensiile publice, vor fi tranșate cel mai devreme la început de septembrie, fiind așteptat rezultatul vizitei membrilor Executivului la Bruxelles și ședințele conducerilor celor două partide din Coaliție.

Deplasări la Bruxelles pentru miniștrii români

Începând de lunea viitoare, 28 august, la Bruxelles încep discuțiile miniștrilor Muncii (Simona Bucura-Oprescu), Finanțelor (Marcel Boloș) și Investițiilor și Proiectelor Europene (Adrian Câciu) cu reprezentanții Comisiei Europene, atât pe problematici de PNRR, cât și pe alte proiecte în care există colaborarea între stat și forul executiv de la Bruxelles. De asemenea, la Bruxelles ar urma să meargă și Marcel Ciolacu, susțin surse politice, pentru a discuta la nivel înalt despre temele prioritare, dat fiind că pe agenda guvernanților sunt pentru negociere măsurile pe fiscalitate sau agrearea formei finale a legii pensiilor speciale, retrimisă în Parlament de CCR.

În a doua parte a aceleiași săptămâni va avea loc o ședință extinsă a conducerii PNL (pe 1 septembrie), fiind posibilă și una a conducerii PSD, susțin surse din Coaliție. În cazul în care nu ar avea loc Consiliu Politic, ar urma să se desfășoare ședințe de grupuri. Anul acesta, spre deosebire de cei anteriori, Școala de Vară a TSD are loc mai târziu, în perioada 14-17 septembrie. Tradițional, la acest eveniment vin și mai mulți lideri ai partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite