Cum a început revolta în PNL. Gheorghe Flutur, şef interimar al partidului: „Primii au fost din zona de Sud. Deciziile au fost luate în câteva ore”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a explicat că revolta internă pentru schimbarea conducerii partidului a plecat de la filialele liberale din zona de sud, însă nu a precizat concret cine a luat iniţiativa. „Deciziile au fost luate în câteva ore, oamenii voiau schimbare”, a precizat Flutur.

Gheorghe Flutur a declarat că planul pentru schimbarea conducerii PNL, adică înlăturarea lui Florin Cîţu de la vârful partidului, a fost ca alegerile pentru noul preşedinte să fie tranşate într-o săptămână.

„Suntem într-o situaţie dificilă, cu premier la guvernare, nu puteam prelungi criza, propunerea era să terminăm totul într-o săptămână (…) PNL are capacitatea să închidă foarte repede acest subiect (…) Azi au venit aproape toţi colegii la Consiliul Naţional. Partidul are o capacitate fantastică de a îmbunătăţi lucrurile din mers.

Deciziile s-au luat în câteva ore, oamenii voiau o schimbare. Primii cred că au fost din Sud, nu ştiu să spun, din zona de sud. Nu-mi dau seama care. Partidul are o reacţie foarte hotărâtă, săptămâna asta se calmează lucrurile (…) S-a înrăutăţit viaţa oamenilor, s-au scumpit carburanţii, preţurile, trebuie o şedinţă de urgenţă în coaliţie, de asta trebuie să ne preocupăm. Săptămâna asta trebuie să avem o întâlnire la coaliţie, este foarte important. (…) Sper că am intrat în zodia stabilităţii. Avem obligaţia unei stabilităţi, conjuctura economică, geopolitică ne obligă”, a explicat Flutur, duminică, la Antena 3.

Liberalii l-au votat pe Gheorghe Flutur pentru a ocupa funcţia de preşedinte interimar al PNL, după ce Florin Cîţu a demisionat din funcţie, împins de colegii de partid care s-au coalizat pentru a schimba conducerea formaţiunii. Flutur va fi şef interimar al PNL până la organizarea Congresului Extraordinar, pe 10 aprilie, unde principalul nume vehiculat pentru a prelua conducerea partidului este Nicolae Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite