Cu ce avion a călătorit Klaus Iohannis către Coreea de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a decolat din Sibiu spre Coreea de Sud cu avionul privat de lux cu care a mers anul trecut în Emiratele Arabe și în turneul din Africa, potrivit Boarding Pass. 

Președintele efetctuează o vizită de lucru în Coreea de Sud FOTO Arhivă Adevărul
Președintele efetctuează o vizită de lucru în Coreea de Sud FOTO Arhivă Adevărul

Președintele României se afloă într-o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024. 

Potrivit Borading Pass, șeful statului și-a început călătoria spre Seul (Coreea de Sud) cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, care a decolat duminică din Sibiu. 

Sursa citată a informat că avionul este același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite, în martie 2023, dar și în turneul din Africa, în noiembrie 2023.

Din delegația oficială președintelui fac parte și membri ai Guvernului României, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și secretarul de stat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit Administrației Prezidențile, preşedintele Klaus Iohannis va vizita luni Zona Demilitarizată, marţi având programată primirea la preşedintele Yoon Suk-yeol, întrevederea cu premierul Han Duck-soo şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri, iar miercuri urmând să viziteze complexul de producţie Doosan Enerbility.

Șeful statului și-a început vizita depunând o coroană de flori la Seoul National Cemetery, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite