Ciolacu reevaluează schimbarea lui Dîncu: Dacă se doreşte, vreau să ştiu argumentele. Nu putem cădea în ridicol

0
0

Șeful PSD nu mai e așa critic la adresa ministrului Apărării, ca în urmă cu câteva zile, fiind de părere că dacă se insistă cu schimbarea lui Dîncu de la minister trebuie prezentate niște argumente.

Marcel Ciolacu pare să se fi răzgândit în locul lui Dîncu FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu pare să se fi răzgândit în locul lui Dîncu FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Eu vreau să ştiu foarte clar, dacă se doreşte schimbarea domnului Dîncu, vreau să ştiu foarte clar care sunt argumentele. (...) Eu am spus foarte clar: cînd eşti ministrul Apărării, într-o perioadă cu un război la graniţă, comunicarea trebuie să fie într-un fel coordonată cu prim ministrul (...) Dacă se cere schimbarea lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, pentru că a spus că un război se închide cu o negociere, credeţi-mă că nu pot să fiu de acord (cu schimbarea - n.r.). Eu ce am vorbit cu domnul Dîncu: 'domnul ministru, vreau să ştiu la ce anume v-aţi referit'. M-am lămurit. 'Domnule, nu m-am referit niciodată că Ucraina trebuie să cedeze din teritorii ca să închidă un război'. Ceea ce e un lucru corect. Orice conflict pe lumea asta se închide cu o negociere, indiferent dacă câştigi sau pierzi", a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

Potrivit liderului PSD, nu se poate cădea „în ridicol” să schimbi un ministru pentru o astfel de declaraţie. „Nu putem cădea nici în ridicol, să schimbăm miniştri pentru că au declarat că un război se închide cu o negociere. (...) Atributul schimbării unui ministru e al prim ministrului, dacă sunt elemente nedate publicităţii sau neştiute de către cineva... În ceea ce-l priveşte pe domnul Dîncu, sunt ferm convins că domnul prim ministru mă va informa şi vom vedea în momentul acela", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În urrmă cu câteva zile, șeful PSD avea o poziție mult mai dură față de afirmațiile lui Dîncu. „Să ai păreri personale și crezuri, cred că este depășit momentul și nu este cazul să ai păreri personale și crezuri ca ministru al Apărării, într-o perioadă de conflict la granițele României. Dacă doriți o părere personală, categoric da (n.r. întrebat dacă ministrul Apărării a greșit prin declarația sa). Ați văzut că a existat și o ieșire din partea președintelui Zelenski, înseamnă că părerea ta contează. Nu este un război al Rusiei cu Ucraina, este un război al țărilor democratice” , a explicat președintele PSD.   

Premierul, tot în retragere

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu la Palatul Victoria, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicării publice” la nivelul MApN în context guvernamental, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Săptămâna trecută, prim-ministrul a declarat că îl aşteaptă pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea „o discuţie foarte deschisă” despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina. „Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite