Muraru sugerează o demisie a lui Dîncu: Se pune foarte serios problema rămânerii în Executivul de la București

0
Publicat:

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, susține că Vasile Dîncu ar trebui să facă un pas în spate de la Ministerul Apărării, așa cum au procedat și unii liberali când s-au aflat în situații controversate.

Muraru consideră că Dîncu ar trebui să facă un pas în spate FOTO Facebook Muraru
Muraru consideră că Dîncu ar trebui să facă un pas în spate FOTO Facebook Muraru

A spus-o chiar președintele domnului Dîncu pe linie politică, președintele PSD, că domnul Dîncu se exprimă ca și cum nu ar fi ministrul Apărării într-un stat NATO, domnia sa de multe ori vorbește fără nici un fel de cenzură interioară, dar nu e vorba de autocenzură aici, ci e vorba de o anumită răspundere în demnități publice, mai ales în aceste timpuri dificile. Când ești ministrul Apărării unei țări NATO, când participi la ministeriala NATO alături de toți ceilalți miniștri ai Apărării din statele NATO și tu vii la masa lor, știind că în țara ta ai produs asemenea alegații care nu fac altceva decât să facă jocul Rusiei, sigur că aceste lucruri sunt absolut inacceptabile”, a declarat Alexandru Muraru, într-o intervenție la Radio France International.

Liderul PNL a punctat faptul că de afirmația lui Dîncu s-au folosit cei de la Moscova. „M-am uitat pe presa rusă în zilele imediat următoare declarației domnului ministru Dîncu, toate aceste declarații au fost luate și rostogolite de presa rusă. Or acum, sigur, mă întreb, cui au folosit aceste declarații? Ele au fost folosite împotriva NATO, în societatea rusă, dar nu numai și de către idioții utili și de către aliații Federației Ruse. Or acest lucru cred că este absolut inacceptabil. Mai grav decât asta este că domnul Vasile Dîncu nu este la prima greșeală, nu este la prima astfel de afirmație”, a completat Muraru.

Întrebat dacă Vasile Dîncu ar trebui demis, deputatul PNL a răspuns: „Asta o poate decide doar primul-ministru. Eu cred în momentul de față că se pune foarte serios problema rămânerii domnului Dîncu în Executivul de la București. Asta v-o spun politic vorbind, pentru că în general, am văzut că de partea cealaltă, când a fost o greșeală din partea unui ministru liberal, s-a făcut și mă refer aici la domnul ministru Cîmpeanu, sigur că am văzut că s-a petrecut o demisie să spunem rapidă și care a fost imediat acceptată de către primul-ministru”.

Gorghiu îl taxează și ea pe Dîncu

În contextul discuţiilor despre remanierea lui Vasile Dîncu, Alina Gorghiu susţine că greşeala unui ministru ar trebui să atragă demisia acestuia, menţionând că retragerea nu ar trebui să fie condiţionată de înlocuirea unui alt demnitar de la alt partid din arcul guvernamental.

Demisia e un act unilateral, decizia îi aparține domnului ministru Dîncu. Din reacțiile venite din spațiul public, nu pare că are un mare apetit pentru demisie, iau act de discuția de astăzi și vom vedea în ce măsură a înțeles domnia sa ce a provocat cu declarațiile neinspirate pe care le-a avut. Premierul este cel care face, în mod constant, evaluarea miniștrilor și decide dacă un ministru și-a făcut treaba, dacă a bifat criteriile pe care le are de îndeplinit, dacă a fost un ministru eficient, e competența premierului, nu noi decidem cine e remaniat", a declarat Alina Gorghiu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite