Ciolacu s-a întâlnit cu o delegație a OMV Petrom. Proiectul Neptun Deep, printre subiectele discutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a companiei OMV Petrom, ocazie cu care s-a discutat despre perspectivele proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a subliniat în timpul întrevederii că statul român susține proiectul strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, punctând că prin acest proiect se va ajunge la independența energetică a României.

„Este cel mai important proiect energetic, o investiție de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situația de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze – cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Un alt subiect discutat în timpul întrevederii a făcut referire la extinderea spațiului Schengen. Premierul și-a manifestat speranța ca imaginea companiei OMV Petrom să nu fie afectată de faptul că guvernul austriac continuă să blocheze aderarea României la spațiul european fără frontiere.

„Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep și să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, așa cum România va continua să-și susțină argumentele privind aderarea la spațiul Schengen inclusiv în instanțele europene, dacă Austria nu își schimbă poziția”, a precizat premierul Ciolacu.

La întâlnirea cu OMV Petrom  au mai participat președintele PNL, Nicolae-Ionel Ciucă, vicepremierul Marian Neacșu și președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

Potrivit Digi24, Marcel Ciolacu i-a transmis șefului OMV că legea offshore nu se va modifica și că nici nu se poate discuta acest subiect, având în vedere că Austria blochează aderarea României la spațiul Schengen.

De asemenea, sursa citată susține că premierul i-a transmis șefului OMV că este în interesul companiei ca Austria și cancelarul Nehammer să renunțe la veto-ul împotriva României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite