Ciolacu, întâlnire cu ministrul de externe din Croația. Discuții despre aderarea la OCDE și Schengen

0
Publicat:

Președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația. Cei doi au discutat despre aderarea la OCDE și necesitatea aderării celor două țări la Schengen.

Ciolacu, întrevedere cu ministrul de externe al Croației FOTO: Facebook
Ciolacu, întrevedere cu ministrul de externe al Croației FOTO: Facebook

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, domnul Gordan Grilic Radman, aflat la București în contextul Reuniunii miniștrilor de externe ai NATO. M-am bucurat să împărtășesc cu partenerii noștri croați aceeași viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a țărilor noastre la spațiul Schengen. Acest lucru ar reprezenta nu numai o recunoaștere a așteptărilor noastre legitime, ci și o contribuție directă și semnificativă la consolidarea competitivității pieței interne și la creșterea rezilienței Uniunii Europene”,  a declarat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Cei doi oficiali au discutat despre aderarea la OCDE, obiectiv ce reprezintă „următorul pas ale evoluției noastre democratice”.

„Discuțiile au vizat și un alt obiectiv major de politică externă - aderarea la OCDE, un obiectiv susținut de întreaga clasă politică, precum și de societatea românească. Acesta este următorul pas al evoluției noastre democratice, după ce am intrat în clubul select al Uniunii Europene și NATO. Totodată, l-am felicitat pe domnul ministru Radman pentru succesul primului Summit parlamentar al Platformei Crimeea, eveniment important care a transmis un puternic mesaj de unitate, solidaritate și sprijin internațional pentru Ucraina”

Președintele Camerei Deputaților a precizat că România și Croația au relații bilaterale foarte bune, iar întâlnirea de astăzi reconfirmă viziunile simulare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO.

„România și Croația se bucură de relații bilaterale foarte bune, iar întâlnirea de astăzi a reconfirmat că împărtășim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO, precum și din plan regional și internațional”.

Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Croației se află în aceste zile la București pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO care are loc în perioada 29-30 noiembrie la București.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite