Ciolacu anunță că Executivul va publica săptămâna viitoare OUG-ul privind reducerea cheltuielilor bugetare

0
Publicat:

Premierul susține că la începutul săptămâna viitoare, cel mai probabil până joi, va fi publicat proiectul de Ordonanță privind reducerea cheltuielilor bugetare. Ciolacu a punctat că OUG-ul este menit „să pună stop risipei”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Luni o să mai fie o întâlnire cu ministrul Finanțelor și mai mult ca sigur săptămâna viitoare, până joi, o să venim cu el în transparență și dacă putem chiar în ședința de Guvern. Vom veni în primul rând cu ordonanța de urgență în ceea ce privește sistemul bugetar și economiile din sistemul bugetar și unde să punem stop risipei banilor și cea de-a doua ordonanță, ceea ce este mult discutată, cu venituri mai mari din PIB, din colectare. Așteptăm și de la ANAF o prezentare ce s-a întâmplat în această perioadă. Este evident că e o scădere a veniturilor și din cauza scăderii consumului și a producției industriale. Nu vom intra nici în criză economică, nu vom intra nici în recesiune. România va avea până la sfârșitul anului o creștere economică. Marea provocare este de a continua dialogul cu Comisia, pentru că avem un lucru asumat în PNRR în ceea ce privește deficitul bugetar”, a precizat premierul.

Întrebat dacă există și măsuri care vizează reducerea salariilor IT-iștilor, Marcel Ciolacu a punctat că „nu există nicio măsură care vizează vreo reducere de salariu”.

„Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități. Există perioade în care statul nu-și permite să vină cu anumite facilități, dar nu vor fi tăieri de facilități care vor duce la micșorări de salarii. În acele cazuri se mărește salariul minim, astfel încât să nu fie aceste pierderi. Înțeleg reacția celor care au avut anumite facilități, înțeleg reacția că se vorbește de așa-zisele noi taxe. Vă spun că nu sunt taxe. Este de fapt o reașezare a climatului concurențial corect într-un stat”, a subliniat premierul.

Șeful Executivului a subliniat că unele măsuri vor intra în vigoare de la 1 septembrie, altele de la 1 octombrie, în timp ce altele de la 1 ianuarie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite