Ce mesaje au transmis liderii celor mai mari partide de Ziua Micii Uniri

0
Publicat:

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la Iaşi, că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici. Tot la Iași au fost și liderii mai multor partide de Opoziție. 

Șeful PNL a mers la Iași, acolo unde a fost și Opoziția FOTO Guvernul României / Arhivă
Șeful PNL a mers la Iași, acolo unde a fost și Opoziția FOTO Guvernul României / Arhivă

„Dezvoltarea României nu se poate face în absența democrației și a banilor europeni. Democrația înseamnă încredere și banii europeni înseamnă dezvoltare. Să avem încredere în forțele noastre și să ne unim pentru a apăra România de oportuniști, de populiști și de toți cei care vor să ne deturneze destinul nostru istoric. Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei. Să avem încredere în România! Să avem încredere în puterea noastră și să avem curaj pentru a construi destinul pe care îl merităm în Europa și în lume”, a spus fostul premier Nicolae Ciucă, la Iași, în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Micii Uniri. 

Liderul liberalilor a punctat că „există o legătură strânsă între problemele și nevoile de zi cu zi ale cetățenilor și obiectivele mari ale țării în care trăim. Nu sunt aspecte diferite. Sunt elementele unui întreg, care se numește viața noastră. Problemele pe care trebuie să le rezolvăm pentru a avea o viața mai bună nu pot fi separate de pericolul ca România să fie scoasă de pe traseul ei democratic și adusă în haos politic și economic. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici”.

„Drumul pe care mergem astăzi, deși este greu, este cel corect. Adevărata soluție este să continuăm dezvoltarea pe care am generat-o în acești ani prin efortul nostru, al tuturor. Obiectivul nostru pentru viitor este România - pol de dezvoltare regională. Ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de cei mai buni administratori în fruntea țării, în fruntea județelor și a localităților. Avem nevoie de adevărați gospodari ai banilor europeni și ai banilor de la bugetul național și de la bugetele locale”, a mai spus șeful PNL, care a arătat, în același timp că esxte consștient de faptul că mulți cetățeni sunt dezamăgiți și așteaptă mai mult de la clasa politică.

Alianța USR-PMP-Forța Dreptei

Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban au depus o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Iași. 

„Se împlinesc, astăzi, 165 de ani de la Unirea Principatelor. 165 de ani de când speranțele, voința și curajul poporului român s-au unit pentru a-și putea modela propriul destin. Mai mult ca oricând, trebuie să păstrăm și acum vii principiile care au stat atunci la baza Unirii Principatelor. Putem construi un viitor în care fiecare român se simte respectat și valorizat. Dar putem face asta doar uniți, doar împreună”, a transmis pe Facebook liderul USR, cătălin Drulă. 

Și liderul PMP, Eugen Tomac, a transmis un mesaj. „Unirea Principatelor Române înfăptuită la Iași să ne fie exemplu de voință și unitate. Unirea înfăptuită acum 165 de ani să ne fie avânt pentru Unirea pe care trebuie să o săvârșim astăzi”, a transmis pe Facebook șeful PMP, Eugen Tomac. 

AUR, critici pentru guvernare

Aur a organizat la Iași conferința „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp”, unde liderul de partid, George Simion, a afirmat că „fiecare element de suveranitate este foarte important: limbă, monedă, stat”.

Uitați-vă că sunt popoare și astăzi, în 2024, care nu au propriul stat. Acum 165 de ani, oameni adevărați ai neamului nostru viteaz au reușit să dea acestui popor propriul stat. (...) Este foarte important să înțelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mișcării suveraniste Alianța pentru Unirea Românilor, este o continuare a acelei mișcări suveraniste. Este foarte important să înțelegem că în momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internațional și am putut avea guvern propriu, după aceea monedă, după aceea am putut emite pretenții asupra celorlalte teritorii ocupate și locuite dintotdeauna de conaționalii noștri, atunci a fost un început”.

„Astăzi, o să îi scutim pe acești guvernatori, pe acești administratori slabi, pe acești conducători vremelnici ai României, de prezența noastră. Să se huiduie ei între ei, să facă bâlci, să facă ce vor ei - ei între ei. Începem programul de ziua națională prin această conferință ”Arc peste timp: 1859 – 2024. 165 de ani de suveranitate”, după care vom porni, după ce ne vom prinde în hora unirii, în marșul unirii. Nu participăm la bâlciul lor, nu participăm la înscenările lor. Noi suntem AUR și avem altă țintă decât Iohannis și Ciucă”, a mai afirmat Simion, referindu-se la anul trecut, când fostul premier, Nicolae Ciucă, și actualul premier, Marcel Ciolacu, au fost huiduiți la Iași.

Șeful AUR a mai afirmat că „astăzi, la capitolul suveranitate națională, stăm mai slab”.

„Eu vreau să vă spun un singur lucru: Unirea, dragi colegi din AUR, nu s-a făcut de pe fotoliile moi. Sau nu s-a decis peste capul populației din niște birouri ascunse undeva unde era cald. Nu înțeleg cum ne-am trezit astăzi cu breasla covrigarilor care ne conduce. Și nu înțeleg, pentru că de la Buzău avem oameni de seamă. L-a avut țara pe primul ministru Alexandru Marghiloman. A avut partida conservatorilor. Astăzi o avem pe colega noastră Elena Năstăsoiu, care a dat țării generații după generații de oameni care astăzi apără România. Ne-am trezit cocoțat cu un fals revoluționar - nu știu ce revoluționar e ăsta care de frica mulțimilor nu vine astăzi la Iași, cum nu vine niciodată Klaus Iohannis”, a mai spus Simion, susținând că „anul acesta este anul victoriei”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite