Bilanțul Guvernului Ciucă și ce promite premierul pentru anul viitor: Vom face mai mult și vom apărea mai puțin la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul a vorbit în ultima ședință a Guvernului pe anul în curs despre bilanțul guvernării, menționând că anul viitor liderii Executivului trebuie să asigure continuarea investițiilor și că respingerea aderării la Schengen nu „a dezarmat”.

Premierul a prezentat un bilanț la final de an al Guvernului FOTO Arhivă
Premierul a prezentat un bilanț la final de an al Guvernului FOTO Arhivă

Șeful Executivului a arătat că activitatea Guvernului s-a desfășurat în ultimul an pe fondul mai multor momente de criză. „Criză energetică, criza de securitate, războiul din Ucraina și impactul pe care l-au avut criza economică și inflația. Doresc să subliniez că în acest ansamblu s-a putut desprinde pentru toată lumea beneficiul de care țara noastră s-a bucurat ca membră a UE și a alianței NATO”, a relatat Ciucă.

Premierul a mai subliniat că „deciziile ne-au asigurat stabilitatea socială, stabilitatea economică„, constatând că „atunci când avem o coaliție stabilă, constituită din partidele care și-au asigurat responsabilitatea guvernării, practic în această stabilitate am putut să inspirăm încredere partenerilor sociali și externi care au văzut în România o oportunitate de investiții”. 

Respingerea aderării la Schengen

Premierul a vorbit și despre respingerea aderării la spațiul Schengen. „Nu s-a întâmplat aderarea la Schengen. Nu ne-a dezarmat. Mai abitir vom continua să menținem dialogul și să luăm măsurile care se impun astfel încât să dovedim că îndeplinim toate aceste standarde și că România merită să fie membră a Spațiului Schengen”, a mai spus Ciucă.

Șeful Guvernului a subliniat că anul care a trecut a fost cel în care liderii Executivului au operaționalizat PNRR. „Știm cu toții fazele prin care am trecut, unde a trebuit să îndeplinim jaloanele în conformitate cu reformele pe care ni le-am asumat. Am reușit să operaționalizăm prima cerere de plată și am transmis-o și pe a două”.

„Astfel, în 2023, 9 miliarde de euro se află în țară și vreau să dau asigurări că în perioada următoare vom urmări cu aceeași tenacitate ca jaloanele și țintele să fie îndeplinite pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele de reformă și cele de investiții. Au fost aprobate programele operaționale din cadrul financiar 2021-2027”, a mai arătat Ciucă. 

„Prin măsurile luate la nivel de Coaliție și puse în execuție de Guvern prin pachetul Sprijin pentru România au fost măsuri care au vizat atât susținerea mediului de afaceri și în felul acesta vom continua să asigurăm cea mai mare sumă pentru investiții și din bugetul pentru anul 2023”, a declarat Ciucă, care mai spune că prin compensarea și reglementarea prețurilor la energie Guvernul speră să asigure „scăderea inflației.”

Șeful Guvernului promite activitate și mai puține apariții la televizor

„Am vorbit puţin şi de mai multe ori am avut această discuţie, că am preferat să nu apărem atât de mult la televizor. Vreau să vă spun că toată această abordare a fost în favoarea alocării timpului pentru mai multă activitate, pentru mai multă coordonare, pentru mai multă consultare, pentru mai mult dialog cu partenerii sociali şi cu societatea civilă şi, desigur, mai multă muncă la nivelul Guvernului”, a mai relatat șeful Executivului, susținând că anul viitor se va întâmpla asemenea.

Nicolae Ciucă a explicat că, în opinia sa, aşa este onest faţă de oameni, să le spunem întotdeauna adevărul şi la fel vom face şi în anul viitor, vom apărea mai puţin la televizor şi vom prefera să facem mai mult la nivelul instituţiilor guvernamentale, astfel încât acest lucru să se poată resimţi prin măsurile pe care le luăm pentru a ne îndeplini obiectivele din programul de guvernare”. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite