Aurescu, mesaj de felicitare pentru omologul moldovean: România va fi mereu alături de Republica Moldova

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe l-a felicitat pe omologul său din Republica Moldova pentru reconfirmarea în fruntea diplomației de la Chișinău. În replică, Nicu Popescu a mulțumit pentru sprijinul României de-a lungul timpului.

Bogdan Aurescu, alături de omologul din Republica Moldova FOTO: MAE
Bogdan Aurescu, alături de omologul din Republica Moldova FOTO: MAE

„Îl felicit călduros pe prietenul și colegul meu, Nicu Popescu, pentru reconfirmarea în fruntea diplomației de la Chișinău. Mă bucur să lucrăm în continuare pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic România-Republica Moldova, integrarea în Uniunea Europeană, consolidarea rezilienței și securității Republica Moldova. România va fi mereu lângă Republica Moldova”, a scris Bogdan Aurescu, într-o postare pe Twitter.

Șeful diplomației moldovene a răspuns mesajului omologului din România. Nicu Popescu a mulțumit pentru tot sprijinul oferit de România de-a lungul timpului și a afirmat că cele două țări au „o mulțime de proiecte comune”.

„Dragă Bogdan Aurescu, îți mulțumesc pentru faptul că sunteți mereu alături de noi. Ne așteaptă în continuare o mulțime de proiecte comune și sunt fericit să știu că Moldova merge spre Uniunea Europeană însoțită de România”, a afirmat Nicu Popescu.

Nicu Popescu deține două funcții în noul Guvern al Republicii Moldova, mai exact acesta este ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și viceprim-ministru. 

Guvernul Recean a primit votul de încredere al Parlamentului din Republica Moldova, fiind votat de 62 de deputați PAS. 

Maia Sandu l-a desemnat vineri, 10 februarie, pe Dorin Recean în funcția de premier, după consultările cu formațiunile parlamentare. În aceeași zi, Natalia Gavrilița a demisionat din funcția de prim-ministru, la un an și jumătate de mandat.

Prioritățile noului cabinet

De la tribuna Legislativului, Dorin Recean a prezentat programul de guvernare, afirmând că Executivul va menține pacea şi va accelera reforma justiției. 

,,Pacea și stabilitatea, am menționat chiar la deschiderea acestui discurs că, noi trăim vremuri tulburi, vremuri care nu au mai existat de la cel de-al doilea război mondial încoace și noi împreună trebuie să facem față acestor provocări. Trebuie să consolidăm capacitatea noastră de apărare, trebuie să investim în capacitatea noastră tehnică și umană pentru ca să ne apărăm. Și trebuie să investim în capacitatea noastră de a asigura ordinea publică”, a declarat Dorin Recean. 

Alte priorități menționate de noul premier de la Chișinău au fost dezvoltarea economică și integrarea europeană a țării. Dorin Recean a mai menționat că Republica Moldova se va confrunta și în perioada următoare cu probleme energetice, motiv pentru care a decis crearea Ministerului Energiei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite