Alina Gorghiu, despre plecarea UDMR de la Putere: Nu este nevoie să generăm o criză guvernamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina GorghiuFOTO: ARHIVĂ
Alina GorghiuFOTO: ARHIVĂ

Alina Gorghiu, vicepreşedintă a PNL şi preşedintă interimară a Senatului, respinge posibilitatea ieşirii de la guvernare a UDMR după declaraţiile făcute de premierul maghiar pe teritoriul României. Alina Gorghiu susţine că, în contextul actual în care se află ţara noastră, nu este nevoie de o nouă criză guvernamentală.

„La acest moment România are un mare noroc, avem şi premier si preşedinte cu valori democratice europene asumate. Nu cred că este un pericol ca democraţia să cadă. Nu este nevoie să generăm o criză guvernamentală din pricina declaraţiilor făcute de premierul Ungariei în România”, a declarat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, la Digi24.

Reacţia lui Kelemen Hunor în urma scandalului provocat de Viktor Orban

În urma declaraţiilor făcute de premierul maghiar pe teritoriul României, preşedintele UDMR a precizat faptul că nu este cazul să se discute despre o criză în coaliţia de guvernare, pentru că Uniunea şi-a îndeplinit până în prezent toate obligaţiile asumate alături de parteneri.

Kelemen Hunor a adăugat că premierul Ungariei, Viktor Orban, nu a vorbit deloc la Tuşnad despre România şi despre autorităţile de la Bucureşti.

„Orban n-a vorbit de România, Orban n-a vorbit de Guvernul României, de coaliţie, deci nu există motiv pentru care să fie o chestiune de tensiune în coaliţie. Deci, se poate discuta în coaliţie ceea ce a spus Orban, eu sunt pregătit pentru orice discuţie”, a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpes.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite