Adevărul Live, despre demisia ministrului Radu Stroe: „Ponta ieşea mai bine dacă ar fi demis imediat doi miniştri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, ministrul Transporturilot, ramona M[nescu, ;i premeirul Victor Ponta FOTO Adevărul
Fostul ministru de Interne, Radu Stroe, ministrul Transporturilot, ramona M[nescu, ;i premeirul Victor Ponta FOTO Adevărul

Jurnaliştii Dan Marinescu şi Liviu Iolu au discutat, la Adevărul Live, despre demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru de Interne şi despre măsurile luate de Guvern în urma accidentului aviatic din Apuseni.

Principalele declaraţii din emisiune:

DM: Ne aşteptam să demisioneze. Existau zvonuri că va fi demis de către premierul Victor Ponta. A fost o discuţie între Ponta şi Antonescu şi s-a cerut la schimb un ministru din PSD. Greu de acceptat aşa ceva într-o situaţie ca asta. A fost o presiune uriaşă pe ministrul Radu Stroe care a făcut nişte declaraţii nepotrivite, să nu spun nesimţite.

O altă candidată la demisie ar fi doamna Ramona Mănescu, de la Transporturi. Am înţeles că sunt probleme şi acolo. Autorităţile nu au ştiut să-şi revină până la capăt. S-au schimbat informările. Era ca la Revoluţie. Fiecare suna. Doctorul Zamfir a sunat prima dată la Irinel Popescu, Irinel Popescu a sunat la Raed Arafat, care era plecat din ţară. El a sunat la şeful ISU pe ţară. La 112 a sunat după 16 minute. Nu a sunat direct la 112.

Orice procedură din ţara asta ar trebui să spună că iei legătura cu oamenii locului. Mult haos. Oamenii au pornit la instinct, cu tot felul de metode empirice. În clipa în care sătenii cu salvamontiştii i-au găsit pe oamenii aceia, lucrurile au decurs bine de atunci. Problema este cu găsirea lor. Declaraţiile au fost deplasate, puteau să se abţină.

Despre declaraţiile lui Victor Ponta:

El (n.r. Victor Ponta) nici nu avea să zică prea multe. Speranţa mea era că anunţă că a demis-o şi pe doamna ministru Mănescu. S-a greşit, era sub mandatului lui. ROMATSA avea o vină foarte clară acolo. STS nu ştiu să zic că nu mă pricep la toată aparatura pe care o au. Gândesc că trebuia să aibă în dotare să repereze un telefon. Înţeleg că exista un sitem al celor de la Poliţie.

Cum nimeni din toată armata de oameni nu s-au gândit ă aducă un om să înveţe ce să facă cu telefonul. Unele pot să nu meargă în zonă, nu aveau nu ştiu ce antene, dar putea veni un om să explice la telefon ce poate să facă dosctorul pentru a fi reperat. Este condamnabil că poliţia, serviciile, toţi cei care au atribuţiuni în a localiza nişte oameni, nu există un plan naţional de a folosi aceşti tineri cu minţi strălucite pe care le avem.

Despre efectele politice ale accidentului aviatic

De zguduit o să zguduie. Cât de mult o să vedem şi sondajele, cum stau lucrurile după această tragedie. A fost celebrul caz Mihăileşti, unde au murit şi mai mulţi oameni, şi a dăunat celor din PSD. Adrian Năstase a făcut şi nişte înlocuiri şi a fost pe fondul tragediei de la Mihăileşti. O să scadă mult dorinţa de a merge la vot. Oamenii nu mai au încredere în nimeni în momentul acesta.

Premierul putea să iasă şi să spună că a demis doi miniştrii. Ieşea mai bine. Cei care au murit se duce să salveze o viaţă. Demisii, demisii, dar cineva trebuie să răspundă şi penal. Depinde şi de rezultatul anchetei. După o mare tragedie ca asta, se aşteaptă la măsuri ferme. Trebuia mai mulţi destituiţi. Acesta este genul de caz de care politicienii fug.

Domnul Nicolaescu, de ce nu are un avion de transport? S-ar fi găsit bani. Vorbim de dotările acestor servicii pentru interceptare şi reperare. Dacă se întâmp,a tragedia în SUA sau Germania, aceştia aveau tehnica necesară să afle unde sunt victimele.

Citeşte şi:

EXCLUSIV PNL va propune noul ministrul de la Interne abia peste o săptămână

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Relu Fenechiu, a declarat, pentru „Adevărul”, că propunerea privind înlocuitorul lui Radu Stroe va fi făcută de liberali pe 1 sau pe 2 februarie, la Delegaţia Permanentă a partidului.

Iohannis, despre o eventuală demisie a lui Radu Stroe: „Dacă ar fi fost cazul, atunci premierul trebuia să facă acest lucru, nu partidul”

rim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Sibiu, că eventuala demisie a lui Radu Stroe, după tragedia aviatică din munţii Apuseni, este „eminamente o chestiune a Guvernului” şi nu una politică.

OPINIE Sebastian Zachmann, editor Politică: Regret că Radu Stroe e ministru în timpul vieţii mele

Domnule Radu Stroe, ştiu că nici prin cap nu vă trece să demisionaţi. Totuşi, poate că pentru o secundă, o să vă descoperiţi faţa umană, o să coborâţi printre muritori (aviatori, pădurari, medici etc) şi “o să luaţi în calcul”, cum vă place dumneavostră să spuneţi, să demisionaţi. Să nu fiţi slab! Să nu o faceţi! Ar fi incorect.

Crin Antonescu: Afirmaţiile lui Stroe, exemplu de comunicare catastrofală

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că afirmaţiile ministrului Radu Stroe despre accidentul aviatic din urmă cu două zile a fost „un exemplu de comunicare”, specificând faptul că va propune conducerii „măsuri politice radicale”.

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“

Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu", a spus ministrul. Surse din Guvern afirmă că se pregăteşte debarcarea lui Stroe, care, în acest moment este la Palatul Victoria alături de Crin Antonescu.

Antonescu, întrebat de ce mai este în funcţie Radu Stroe (PNL): „Pentru că aşa a vrut premierul“

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că premierul Victor Ponta nu a pus problema demisiei ministrului de Interne, Radu Stroe, în urma accidentului aviatic de luni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Lanţul slăbiciunilor care a ucis doi oameni în Munţii Apuseni

Mai mulţi şefi de instituţii, dar şi un secretar de stat au fost schimbaţi din funcţii după ce raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni s-a soldat cu doi morţi şi cinci răniţi din cauza proastei coordonări a echipelor de salvare. Şeful Executivului a catalogat acţiunea de salvare ca fiind un „eşec total“.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite