Accesul la internet, limitat în Camera Deputaţilor după atacul cibernetic din ianuarie. O rețea neautorizată a fost descoperită în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaților a implementat noi măsuri de securitate cibernetică, accesul la internet la anumite servicii și platforme online fiind restricționat. De altfel, ancheta a dus la descoperirea unui dispozitiv care nu aparține Camerei Deputaților. 

Accesul la internet a fost restricționat în Camera Deputaților FOTO Arhivă Adevărul
Accesul la internet a fost restricționat în Camera Deputaților FOTO Arhivă Adevărul

„În scopul sporirii gradului de protecţie cibernetică, accesul la Internet (prin cablu sau Wi-Fi) a fost limitat pentru anumite categorii de servicii sau platforme, incluzând Botnet, File-Sharing, P2P, Proxy, Remote-Access şi Storage-Backup, cu excepţia serviciilor oferite de Google, Apple, Adobe şi Microsoft, şi Video-Streaming, cu excepția Youtube, Facebook, Instagram şi Twitter”, a transmis Camera Deputaților, potrivit Libertatea

Sursa citată a mai informat că a fost modificat accesul la serviciul de intranet și la Mapa de Birou Permanent, „pentru a fi disponibil exclusiv din interiorul instituției, pentru a limita potenţialele vulnerabilități”.

Potrivit sursei citate, restricțiile sunt aplicate nu doar parlamentarilor, ci tututor celor care folosesc infrastructura de date a instituţiei, indiferent de funcția ocupată.

Dispozitiv care nu aparține Camerei Deputaților, găsit în Parlament 

Direcția Informatică și Telecomunicații a descoperit, potrivit sursei citate, și o rețea neautorizată care funcționa în clădirea Parlamentului. Aceasta era formată „din dispozitive TP-Link care nu aparţin Camerei Deputaţilor şi care sunt conectate la reţeaua internă, reprezentând astfel un risc semnificativ pentru securitatea cibernetică a instituţiei”.

Hackerii au spart baza de date de la Camera Deputaților și au furat date personale ale parlamentarilor, inclusiv ale premierului Marcel Ciolacu. Printre documentele extrase au fost acte de identitate și analize medicale.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ulterior că îşi va schimba cartea de identitate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite