Un influencer din SUA a prăbuşit intenţionat o aeronavă pentru a filma un video pe Youtube - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a revocat licenţa de pilot privat a lui Trevor Jacob, un influencer cu aproximativ 133.000 de abonaţi pe YouTube, după ce s-a stabilit că bărbatul a prăbuşit intenţionat o aeronavă pentru a filma un clip video, scrie New York Times.

„Ai demonstrat o lipsă de judecată şi răspundere alegând să sari dintr-un avion doar pentru a putea înregistra prăbuşirea aeronavei. Acţiunile tale şocante şi intenţionate arată că nu dispui în prezent de nivelul de judecată, grijă şi responsabilitate necesar pentru a deţine o astfel de licenţă”, a comunicat agenţia într-o scrisoare adresată lui Trevor Jacob, datată 11 aprilie.

În clipul video „Mi s-a prăbuşit avionul”, încărcat în decembrie 2021, influencerul de 28 de ani poate fi văzut paraşutându-se dintr-o avion de mici dimensiuni, despre care el spune că a avut probleme tehnice, în timp ce zboară deasupra unui parcului naţional Los Padres din California. După prăbuşirea avionului, Trevor Jacob „şi-a revenit şi apoi a eliberat zona de epavă”, continuă FAA. 

Înregistrarea a fost privită cu scepticism de pasionaţii de zbor încă de la început, ei punând la îndoiala autenticitatea accidentului aviatic, mai ales că acesta purta o paraşută, încă de la începutul zborului. 

În scrisoare văzută de publicaţia americană, FAA adaugă că „în timp zborului, ai deschis uşa din stânga înainte să spui că motorul s-a oprit”, potrivit Digi24. 

Totodată, Jacob nu a încercat să contacteze controlorii aerieni pe canalul de urgenţă, nu a încercat să repornească motorul şi nici nu a încercat să caute un loc pentru aterizare „deşi erau multe zone în care se putea realiza o aterizare de succes prin planare”, susţine agenţia federală americană în document.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite