Un afacerist chinez a plătit 2 milioane yuani pentru asasinarea unui rival, dar situaţia a luat o turnură cu totul neaşteptată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane au fost condamnate în China, după o tentativă de asasinat eşuată pentru că au fost angajaţi prea mulţi subcontractori. Totul a început în 2013, când proprietarul unei companii imobiliare din oraşul chinez Nanning a decis să angajeze un asasin plătit, conform Shanghai Ist.

Asasinul a fost plătit de afacerist cu două milioane de yuani (aproximativ 250.000 de euro), pentru a-i ucide rivalul, un bărbat pe nume Wei, care îi dăduse în judecată compania. Asasinul, însă, a păstrat jumătate din bani, iar cu restul a angajat un alt ucigaş pentru a duce la cale planul. 

Scenariul s-a repetat de câteva ori, până când planul a ajuns şi la urechile ţintei vizate, astfel că Poliţia a intrat pe fir. 

Iată încrengătura unei asasinări eşuate: proprietarul Tan a apelat la serviciile lui Xi Guangan.

Xi a acceptat suma, apoi jumătate din bani au fost înmânaţi către Mo Tianxiang, care avea să îndeplinească asasinatul. Xi a revenit la Tan cerând încă un milion de yuani. Tan a acceptat să plătească în plus, însă numai după ce primea dovezi că rivalul său este mort.

Între timp, Mo Tianxiang a avut aceeaşi idee şi a angajat un alt bărbat, Yang Kangsheng, pentru a-l ucide pe Wei. Al treilea ucigaş a primit 270.000 de yuani, cu promisiunea că va mai primi 500.000 de yuani după ce ar fi săvârşit crima.

Yang, la rândul lui, l-a angajat pe Yang Guangsheng, căruia i-a dat 200.000 yuani şi i-a promis alţi 500.000 după ce l-ar fi omorât pe Wei.

Iar Yang Guangsheng i-a pasat misiunea asasinatului lui Ling Xiansi, căruia îi promisese că-i plăteşte 100.000 yuani, adică 14 mii dolari, după ce Wei va fi fost mort.

Ling a considerat că 100.000 de yuani (12.500 euro) nu înseamnă o sumă suficient de mare pentru asasinarea unui om, aşa că a ticluit un plan. În aprilie 2018, s-a întâlnit cu Wei, cel pe care ar fi trebuit să-l omoare, pentru a-l convinge să-şi însceneze moartea, urmând ca el să-şi primească banii oricum. 

Însă lui Wei nu i s-a părut un plan bun, aşa că a mers direct la poliţie.

Procesul în cazul tentativei de omor s-a încheiat vineri, iar cei implicaţi şi-au primit pedepsele. Tan: 5 ani de închisoare, Xi: 3 ani şi 6 luni, cei doi Yang: 3 ani şi 3 luni, Mo: 3 ani, Ling: 2 ani 7 luni.

Morala acestei poveşti ar fi că dacă vrei să faci ceva bine, trebuie să o faci singur. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite