FOTO Un turist susţine că a fotografiat o fantomă în varianta reală a hotelului din „The Shining”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie care a devenit virală pe reţelele de socializare a stârnit curiozitatea fanilor lui Stephen King sau Stanley Kubrick: un turist susţine că a fotografiat o fantomă în holul hotelului Stanley din Estes Park, Colorado, care a inspirat celebra carte „The Shining” şi ecranizarea ulterioară a acestuia.

Henry Yau susţine că a făcut mai multe poze în incinta hotelului, inclusiv unei scări asupra căreia s-a asigurat că nu este folosită de niciun alt vizitator înainte de a captura imaginea.

Însă în poză apare ceea ce pare a fi o femeie în negru, care ar putea avea lângă o a doua figură, de înălţimea unui copil. Feţele celor două presupuse fantome sunt greu de distins.

image

Sursă: Twitter/Roop Raj

Yau, direct de relaţii publice la Muzeul Copiilor din Houston, a declarat pentru un post de televiziune local că nu a observat nimic straniu atunci când a făcut poza, şi că apariţiile l-au şocat după developare.

Hotelul din Colorado l-a inspirat pe Stephen King să scrie romanul „The Shining” (ro - „Strălucirea”) după ce el şi soţia lui au petrecut o noapte acolo în iarna anului 1974, fiind singurii vizitatori înainte de închiderea lui pentru restul iernii.

În cele din urmă, King a transpus întâmplarea într-o poveste despre un scriitor care acceptă să devină administratorul pe timp de iarnă al hotelului, mai apoi adaptată destul de larg pe marile ecrane de Stanley Kubrick în unul din cele mai apreciate filme ale lui Jack Nicholson. 

Dar pentru scenele exterioare ale filmului din 1980 este folosit un alt hotel – Timberline Lodge din Oregon – în timp ce scenele interioare au fost filmate într-un studio amenajat special. Cu toate acestea, hotelul din Colorado este vizitat anual de fani ai cărţii sau ai ecranizării, deşi este considerat de pasionaţii de paranormal din State drept unul dintre cele mai bântuite imobile din Statele Unite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite