VIDEO: Reflexul anului! Craig Gordon o salvează pe Sunderland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craig Gordon și momentul reflexului său uimitor
Craig Gordon și momentul reflexului său uimitor

Poate că Anglia ar trebui să naturalizeze un portar scoțian dacă își dorește să evite desele momente penibile din poartă. Craig Gordon, portarul celor de la Sunderland și al naționalei Scoției a reușit reflexul anului și poate chiar al deceniului în meciul cu Bolton, câștigat de Sunderland cu 1-0.

Cary Cahill de la Bolton a recentrat în careu, cu capul, prin fața porții, o minge venită din corner, iar Zat Knight, aflat la doar doi metri de poartă, a pus latul pentru ceea ce ar fi trebuit să fie un gol în 99,99 la sută din cazuri. Însă Craig Gordon a crezut în cele 0,01 șanse pe care le-a avut și în urma unui reflex ireal, a reușit să întindă o mână și să respingă mingea peste poartă.

Cu această victorie Sunderland a reușit să urce pe locul șase în Premiere League și are, pentru prima oară din 1973, speranțe să prindă un loc care să o ducă în Cupele Europene. ”Nu știu dacă a fost cel mai bun reflex al meu și cu siguranță nu a fost cel mai bun din istoria clubului”, a spus Gordon la final, referindu-se la celebrul portar al echipei, din anii 70, Jim Montgomery. ”Am întins mâna stângă încercând să acopăr cât mai mult din spațiul porții. A fost un lucru instincitv și cu noroc am reușit să ating mingea și să o trimit peste bară”, a explicat portarul scoțian.

Iată reflexul uimitor:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite