Diseară, meci decisiv pentru fetele lui Tadici împotriva Ungariei! Hai România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu a jucat excelent în victoria cu Spania
Cristina Neagu a jucat excelent în victoria cu Spania

Naţionala feminină de handbal are o singură opţiune, dacă vrea să ajungă în semifinalele Campionatului European: trebuie să învingă Ungaria. „Adevărul“ prezintă tot ce trebuie să ştiţi despre o partidă crucială.

România a început mai greu actuala ediţie a Campionatului European, cu o remiză cu gust de înfrângere cu Rusia (21-21), o victorie chinuită cu Islanda (22-19) şi o înfrângere cu Muntenegru (20-23).

Intrată cu doar un punct în grupa principală şi cu un joc nu foarte bun, România părea ieşită din cărţile calificării în semifinale. A venit însă victoria categorică împotriva Spaniei (31-26), iar acest succes, coroborat cu alte rezultate favorabile, au readus speranţa în tabăra naţionalei.

Azi, prima dintre cele două finale

În acest moment, Cristina Neagu şi colegele ei au calificarea în mâinile lor. Ca să ajungă în semifinale, ele trebuie să învingă în cele două jocuri rămase de disputat în grupa principală: azi cu Ungaria (21.15 / TVR 2) şi joi cu Germania (19.15 / TVR 2).

Avem trei victorii consecutive cu Ungaria

Statistica ne dă speranţe înaintea meciului de marţi seară. România a câştigat ultimele trei întâlniri cu Ungaria:

*27 – 21 la Euro 2008

*31 – 25 la Mondialul din 2009

*26 – 20 în cadrul Trofeului Carpaţi, în noiembrie, la Oradea

Ultima dată când Ungaria ne-a învins a fost în sferturile Jocurilor Olimpice de la Beijing, în 2008, scor 30-34.

Au rămas fără vedeta echipei

Pe lângă bilanţul pozitiv din ultima perioadă în confruntările cu Ungaria, România mai are un motiv de optimism.

Diseară, Ungaria va juca fără un om de bază: golgheterul Zsuzsanna Tomori. Aceasta a primit „roşu“ în înfrângerea cu Muntenegru, după ce a înjurat un arbitru şi şi-a ridicat degetul mijlociu spre galeria adversă!

În absenţa lui Tomori, Anita Gorbitz, pe locul doi în clasamentul golgheteilor pentru Ungaria, va fi principalul pericol pentru echipa lui Tadici. Gorbitz a ratat înfrângerea cu Muntenegru, din cauza unor probleme medicale, însă va fi pe teren contra României.

Românii iau cu asalt oraşul Novi Sad

Româncele au avut o galerie puternică, atunci când au jucat în primele trei meciuri din CE, la Vrşeţ. 

Echipa lui Tadici s-a mutat la Novi Sad pentru partidele din grupa principală. Dacă în primul meci, cel cu Spania, fanii români n-au putut ajunge în tribune întrucât drumurile au fost blocate, astăzi, fetele vor fi din susţinute de o galerie mare, având în vedere că foarte mulţi suporteri au ajuns deja la Novi Sad. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite