Un veteran al fotbalului românesc sare la gâtul lui Burleanu, după dispariţia tragică a lui Ekeng: „Cum să nu moară fotbaliştii când aţi făcut aşa ceva?!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Ekeng, prăbuşit pe gazon
Patrick Ekeng, prăbuşit pe gazon

Decizia Federaţiei Române de Fotbal de a reprograma etapa anulată din weekend la mijlocul acestei săptămâni a agitat destul de serios apele în Liga a II-a.

Într-un interval de doar 10 zile cluburile din eşalonul secund sunt nevoită să joace patru etape (11 mai, 14 mai, 18 mai şi 21 mai). Cristian Irimia, portarul celor de la Şoimii Pâncota, care este şi antrenor secund al echipei, a ţinut să atragă atenţia asupra acestei anomalii. „Este clar că nu se prea putea juca sâmbătă, la puţine ore după decesul fotbalistului din Camerun, dar niciodată nu ne aşteptam ca meciul să se reprogrameze după numai câteva zile. Credeam că intermediara se va băga cândva, spre sfârşitul lunii, înainte de ultima etapă şi nu acum. Dorind să cinstească memoria lui Ekeng, Federaţia nu s-a gândit la jucătorii care mai sunt în viaţă prin România. Şi întreb eu, cum să nu moară fotbaliştii, când joacă patru meciuri în zece zile? Şi mai fac şi deplasări cum a fost cazul nostru, 2.000 de kilometri la interval de 4 zile şi încă 800 până la Râmnicu Vâlcea şi înapoi? Eu în 35 de ani de carieră nu am mai pomenit să joci patru meciuri oficiale în 10 zile. Nici Barcelona nu a avut parte de aşa ceva, darmite noi, care ne chinuim să supravieţuim ca şi cluburi într-o ţară tot mai săracă”, a zis portarul de 42 de ani pentru Sport Arad. „Poate au mintea de pe urmă şi anulează intermediara de săptămâna viitoare. Am impresia că la Bucureşti se uită că unele cluburi îşi joacă totul în această perioadă, atât la promovare, cât şi la retrogradare şi mi-e greu de crezut că la nivel de Liga a II-a cineva poate avea surpriza să fie convocat de Anghel Iordănescu pentru Euro. Eu zilnic mă uit în poştă şi rămân dezamăgit…”, a adăugat veteranul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite