Trădător de ţară: Un ucrainean rămâne alături de ruşi în plin război! „Cum vei trăi cu tine?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tymoshchuck

Invazia Ucrainei de către Rusia naşte tot felul de situaţii demne de filme. Până acum, cele mai emoţionante poveşti au fost cu oamenii de rând care au luat arme pentru a-şi apăra ţara. Există însă şi oameni care rămân insensibili la ce se întâmplă, în aceste momente cumplite.

„Eroii de război“ e un termen foarte des întâlnit, în ultima săptămână, de când a început invazia Ucrainei. 

Acum, apare şi o altă categorie: „trădătorii de ţară“. Unde primul care a intrat e Anatoliy Tymoshchuk - foto (42 de ani), fotbalist emblematic pentru naţionala Ucrainei, cu 144 de selecţii şi 4 goluri în prima reprezentativă.

Cât timp a fost jucător activ, Tymoshchuk şi-a petrecut o mare parte din carieră la Zenit Sankt Petersburg, cea mai tare echipă din Rusia, finanţată de gigantul Gazprom. Aici, Tymoshchuk are 150 de partide şi 18 goluri. Aşa că, după retragere, a rămas alături de Zenit, fiind cooptat în stafful tehnic, în funcţia de antrenor secund. Pe care o ocupă, în continuare, refuzând să părăsească Rusia!

Tymoshchuck

Tymoshchuk, pe când flutura steagul Ucrainei

Decizia fostului mijlocaş vine într-un moment în care nu doar ucrainenii din Rusia, dar, de fapt, un număr tot mai mare de străini care activează în această ţară îşi strâng lucrurile pentru a pleca, după cum „Adevărul“ a scris aici. În acest context, potrivit Eurosport, rămânerea lui Tymoshchuk în Rusia a revoltat şi mai mult conaţionalii săi. De aici, şi reacţia vehementă a lui Yevghen Levchenko (44 de ani), fost coleg cu Tymoshchuk în naţionala Ucrainei.

„Tolya, cum se poate? Eşti din Ucraina. Cum poţi să taci şi să continui să munceşti acolo? Am jucat împreună pentru aceeaşi echipă, am purtat cu mândrie acel tricou, am cântat imnul, am câştigat şi am pierdut. Esti liniştit acum? Tolya, cum vei trăi cu tine?“, a scris Levchenko într-o scrisoare deschisă adresată fostului său coleg. 

3 trofee de Fotbalistul Anului în Ucraina a primit Anatoliy Tymoshchuk, în 2002, 2006 şi 2007.   5 trofee a cucerit Anatoliy Tymoshchuk cu Zenit Sankt Petersburg printre care Cupa UEFA (2007-2008) şi Supercupa Europei (2008-2009).   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite