Stelistul Alexandru Tudorie a fost la un pas să semneze cu AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul de 19 ani adus în această vară de la Oţelul a marcat primul său gol pentru echipa lui Mirel Rădoi într-un meci oficial, aducând egalarea pentru campioană în disputa cu CFR.

În condiţiile în care Mirel Rădoi a folosit sâmbătă seară doar rezervele împotriva celor de la CFR Cluj, roş-albaştrii s-au văzut conduşi la pauză cu 1-0 de fosta campioană, după golul lui Tiago Lopes din minutul 16.
Titularizat şi folosit tot meciul pe post de vârf împins, Alexandru Tudorie reuşit să salveze blazonul Stelei în minutul 57, când a înscris cu un şut la colţul lung, fructificând astfel centrarea lui Sony Alcénat. A fost primul gol înscris într-un meci oficial de atacantul în vârstă de 19 ani, adus în această vară de la Oţelul Galaţi în schimbul a 200.000 de euro, plus 25% dintr-un eventual transfer ulterior. Născut chiar la Galaţi, pe 19 martie 1996, Tudorie provine dintr-o familie de sportivi, tatăl său fiind multiplul campion la popice Bebe Tudorie, iar fratele său, Bogdan, practicând de asemenea acelaşi sport. Alex a visat însă de mic să devină fotbalist, idolul său fiind fostul căpitan al Oţelului, Viorel Tănase. La vârsta de 7 ani s-a dus la o selecţie organizată de regretatul antrenor gălăţean Zoltan David. Cel care îl descoperise cu ani în urmă şi pe Viorel Tănase. Plus mulţi alţii, precum Mihail Majearu sau Romulus Chihaia. A fost oprit imediat. Ion Crucianu, antrenorul care l-a format ulterior pe Tudorie l-a folosit pe acesta în toate compartimentele: fundaş, mijlocaş sau atacant. Ba chiar şi portar la un turneu de fotbal desfăşurat în Slovacia. 

Hagi l-a scăpat printre degete

În 2009, Tudorie a fost luat de Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, însă s-a întors în Galaţi, la Oţelul, după numai un an. Antrenorul pe care l-a avut acolo, Lucian Marinof, a plecat imediat după ce a câştigat campionatul naţional, iar apoi clubul a decis să renunţe şi la jucătorii cu vârste mici care nu erau din zona Constanţei. La 16 ani a fost aproape de a semna cu AC Milan. A fost remarcat de Ion Ştefan, un preparator fizic român stabilit în Italia, care l-a recomandat. A trecut cu brio ambele sesiuni de teste date la baza de pregătire „Milanello”, însă mutarea a căzut în ultimul moment, din cauza faptului că cele două grupări nu s-au înţeles asupra sumei de transfer. De asemenea, Tudorie a mai avut propuneri de transfer şi de la Borussia Mönchengladbach, Málaga, Padova şi Sampdoria, pe vremea când evolua la Oţelul Galaţi.

Victorie cu 6-0 pentru Partizan Belgrad în Serbia

Partizan Belgrad, adversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, a învins-o la scor de maidan, 6-0, pe Jagodina, într-un meci din etapa a doua a campionatului Serbiei. Golurile au fost marcate de Valeri Bojinov '12 (penalty), '13, Andrija Zivkovici '15, Nikola Ninkovici '50 şi Ivan Saponjici '72, '80. Partizan Belgrad a evoluat în următoarea formulă: Z. Zivkovici - Bandalovski (Bogosavac '30), Balazic, Fabrisio, Petrovici - Jevtovici (Trujici '55), Lukici - A. Zivkovici (Saponjici '65), Ilici, Ninkovici - Bojinov. Steaua va juca prima manşă cu Partizan Belgrad miercuri, pe teren propriu, de la ora 21.30. Returul este programat în Serbia, la 5 august.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite