Secretul Monicăi Niculescu. Are acelaşi om în spate de mai bine de zece ani.  „Sunt norocoasă că îl am lângă mine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu, numărul 37 WTA, este performera primei zile a partidei dintre România şi Cehia, din sferturile de finală ale Fed Cup.

Monica a învins-o pe Petra Kvitova (nr. 9 WTA), după ce Simona Halep pierduse în faţa Karolinei Pliskova (nr. 13 WTA). Monica Niculescu este o prezenţă mai discretă în lumea tenisului, dar în acelaşi timp un personaj extrem de agreabil, cu un evident simţ al umorului. 

Ea s-a născut la Slatina, în 1987, dar pe când avea şase ani părinţii s-au mutat la Bucureşti. Mama ei este farmacistă, iar tatăl inginer. Ei au dat-o pe Monica la tenis, împreună cu sora ei, Gabriela, care a abandonat însă treptat cariera sportivă. Puţină lume ştie poate că unul dintre secrtele Monicăi Niculescu este colaborarea cu antrenorul ei Călin Ciorbagiu. Cei doi au o relaţie lonegivivă, Călin ocupându-se de Monica din perioada junioratului. “Fără ajutorul lui nu aş fi reuşit niciodată să ajung aici. Sunt o persoană norocoasă să am un om atât de priceput în preajma mea. Aproape tot ce mi-a spus el s-a adeverit”, a spus Monica despre antrenorul ei. 

Cea mai bună clasare a jucătoarei noastre a fost locul 28 WTA, în 2012. Monica a câştigat două turnee WTA şi a încasat din tenis peste trei milioane de dolari. 

 Meciul Cehia - România se va relua azi, de la ora 13.00, scorul în acest moment fiind 1-1. Primul meci va fi cel dintre Simona Halep şi Petra Kvitova, după care va urma Monica Niculescu - Karolina Pliskova. În caz de egalitate se va juca şi dublu.

Rusia se face de râs la Moscova. E la un pas de eliminarea din Fed Cup

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite